Skip to main content

Vanliga frågor

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor.

Hur reser man med Inlandsbanan?

Det finns tre olika sätt att resa med Inlandsbanan:

  • Paketresa enkelt och bekvämt med boende och aktiviteter.
  • Inlandsbanekort 14 dagars frihet på ett kort, kompletteras med platsbiljetter.
  • Biljett om du ska resa en kortare sträcka och Inlandsbanekortet inte lönar sig.

Hur lång tid tar det att åka Inlandsbanan?

Vill man åka hela Inlandsbanan från Kristinehamn eller Mora till Gällivare så tar det minst två dagar enkel väg och en övernattning i Östersund krävs. Vi rekommenderar dock att göra några stopp på vägen för att hinna uppleva lite mer.

 

Kan Inlandsbanan hjälpa till att boka anslutningsresor? 

Ska du åka på en paketresa kan vi hjälpa till att boka anslutningsresor med tåg mot en bokningsavgiftavgift. Observera att vi endast bokar ombokningsbara eller återbetalningsbara biljetter och att bokningsavgift tillkommer. Du som reser med Inlandsbanekort eller vanlig biljett bokar din anslutningsresa själv på Resrobot.se eller hos SJ telefonbokning: 0771 - 75 75 75 eller SJ.se

 

Hur gör jag för att boka Inlandsbanan?

Enklast är att boka på vår hemsida, där hittar du också våra bästa priser. Du kan även boka via mail eller telefon, då tillkommer en bokningsavgift. 

 

Jag skulle vilja ha en broschyr om Inlandsbanan.

Vår resebroschyr är kostnadsfri och du beställer den enkelt via Turistbyråshopen här >>

 

 

Går Inlandsbanan från Kristinehamn? 

Sträckan Kristinehamn-Mora trafikeras av vår samarbetspartner Tågåkeriet i Bergslagen AB. Det är ett vanligt lokdraget tåg och på den sträckan finns ingen tågvärd som guidar och tåget stannar inte för mat- eller fikastopp. Observera att Kristinehamnståget har kortare trafikperiod, vilket framgår i tidtabellen, samt att det börjar och slutar i Göteborg.

 

Hur fungerar Inlandsbanans paketresor?

Våra paketresor är ett enkelt och bekvämt sätt att uppleva inlandet. Det som ingår är resa med Inlandsbanan inkl. platsbiljetter och boende på mellanklasshotell inkl. frukost, platsbiljett. I vissa paket ingår även aktiviteter vilket framgår av programmet. Resorna sker individuellt och är inte några gruppresor, även om flera resenärer kan ha valt samma avgång och därmed kommer följas åt. Paketresorna startar i regel med en övernattning, tåget går dagen efter.

Var går Inlandsbanan?

Inlandsbanan går från Kristinehamn via Mora, Östersund, Storuman, Arvidsjaur och Jokkmokk till Gällivare. Observera att det är vår samarbetspartner Tågab som trafikerar sträckan Kristinehamn - Mora. 

 

Var kan jag parkera bilen när jag ska åka med Inlandsbanan?

  • Mora: långtidsparkering vid stationen, instruktioner via Mora Kommun
  • Kristinehamn: långtidsparkering vid stationen. Kontakta Turistbyrån för intyg att lägga i vindrutan. Visit Kristinehamn
  • Övriga orter: kontakta respektive turistinformation.

 

Vad kostar det att åka med Inlandsbanan?

  • Paketresor fr. 6 850 kr (Egna favoriter 3 nätter)
  • Inlandsbanekort 2 195 kr
  • Biljetter pristabell Prisexempel Mora - Östersund 655 kr, Östersund - Gällivare 1495 kr
  • Platsbiljett: 50 kr per sträcka, dvs det man reser under en dag med samma tåg.

 

När går Inlandsbanan?

Information om våra trafikperioder och tidtabeller hittar du här >>

När får jag mina resehandlingar?

Har du köpt vanlig biljett, Inlandsbanekort eller platsbiljett så får du bokningsbekräftelse innehållande biljett så snart bokningen är bekräftad. Har du köpt paketresa så skickar vi ut resehandlingar digitalt när bokningen är slutbetald, senast två veckor innan avresa. Observera attd et är den som står som beställare i bokningen som får resehandlingarna. 

Går det att tågluffa på Inlandsbanan?

Med Inlandsbanekortet får du resa så mycket du vill under 14 dagar. Du lägger själv upp din resa och bestämmer var du vill stanna och hur länge. Kom ihåg att komplettera ditt kort med platsbijetter vilka bokas minst 24h i förväg för att vara garanterad att få komma med.

Är Inlandsbanan ett hållbart resealternativ?

Ja, Inlandsbanans tåg körs på det fossilfria bränslet HVO. Eftersom banan inte är elektrifierad har tågen förbränningsmotorer. Tidigare kördes de på diesel, men nu har vi gått över till HVO för att minimera vår klimatpåverkan och bidra till en hållbar utveckling.

Går Inlandsbanan på vintern?

Ja, Inlandsbanan går på vintern. Snötåget är reguljär trafik mellan Mora och Östersund som går från strax innan jul till mitten på april. Dessutom anordnar vi en paketresa till Jokkmokks marknad och så kör Snälltåget nattåg på Inlandsbanan vintertid.

Jag vill ge bort en resa på Inlandsbanan, hur gör jag?

Enklast är att ge bort ett presentkort på Inlandsbanan. Du bestämmer själv vilket belopp du vill ge bort och du köper det enkelt här >>