Skip to main content

Vanliga frågor

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor.

 

 • Parkering

  Kristinehamn

  Långtidsparkering vid stationen där det är gratis att parkera. Se mer information genom att klicka här

  Mora 

  Långtidsparkering vid stationen, för instruktioner från Mora Kommun, se nedan:

  "För personer som ska resa med exempelvis Inlandsbanan och behöver parkering finns möjlighet till en temporär långtidsparkering inom parkeringsområden nedan. Detta till en månadskostnad på 200 kronor.

  Platser kan erbjudas i mån om plats inom parkeringsområdena:

  • Morastrands station
  • Kajen
  • Mora resecentrums långtidsparkering

  Abonnemanget gäller löpande tills avslut görs på Mina sidor. Abonnemanget sägs upp innan den 14:e dagen i månaden om abonnemanget ska avslutas innevarande månad. Görs det senare än den 14:e i månaden debiteras ytterligare en kalendermånad. Exempel: Om du önskar avsluta ditt abonnemang sista maj måste du säga upp abonnemanget senast den 14 maj."

  Ansök om månadsbiljett här >>

  Östersund

  Långtidsparkering för dig som behöver stå längre än 24 timmar finns vid Östersunds Centralstation och vid Storsjö Strand (max sju dygn i sträck) ostersund.se/parkering

   

  Gällivare

  För personer som ska resa med Inlandsbanan och behöver parkering finns möjlighet till en kostnadsfri långtidsparkering inom parkeringsområden nedan. Observera att längsta tillåtna parkeringstid är 4 dygn. 
  Adress: Centralplan 4, 982 36 GällivareLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

   

   

  Övriga orter

  Kontakta respektive turistinformation.

 • Vad kostar Inlandsbanan?

  Vad det kostar att åka Inlandsbanan beror främst på vilken produkt du väljer:

  • Paketresor fr. ca 7 000 kr- ca 23 000 kr.
  • Inlandsbanekort drygt 2 500 kr.
  • Biljetter prisexempel:
   • Mora - Östersund ca 800 kr
   • Östersund - Gällivare cirka 1850 kr

  Platsbiljett: 50 kr per sträcka, dvs det man reser under en dag med samma tåg.

 • Hotellen

  Samtliga hotell ligger på gångavstånd till stationerna, för mer information se hotellpresentationerna på respektive paketsida. Standardincheckning sker från klockan 15:00 och utcheckning klockan 11:00. Om du är i behov av en tidig eller sen utcheckning vänligen kontakta det aktuella hotellet.

  Har du en tidig avgång meddela receptionen vid incheck. De flesta av hotellen serverar tidig frukost och i annat fall erbjuds frukostpåse.

   

 • Hur reser man med Inlandsbanan?

  Det finns tre olika sätt att resa med Inlandsbanan:

  • Paketresa enkelt och bekvämt med boende och aktiviteter.
  • Inlandsbanekort 14 dagars frihet på ett kort, kompletteras med platsbiljetter.
  • Biljett om du ska resa en kortare sträcka och Inlandsbanekortet inte lönar sig.
 • Hur lång tid tar Inlandsbanan?

  Vill man åka hela Inlandsbanan från Kristinehamn eller Mora till Gällivare så tar det minst två dagar enkel väg. En övernattning i Östersund krävs.

  Hela vägen tur och retur kräver minst fyra resdagar och tre övernattningar (Östersund, Gällivare och Östersund).

  Vi rekommenderar dock att göra ytterligare några stopp på vägen för att hinna uppleva lite mer.

 • Myggor

  Generellt så behöver du inte oroa dig för mygg, men är du orolig så kan det vara mindre mygg senare delen av sommaren. En blåsig dag håller sig myggen borta, ta med myggmedel och täckande klädsel. Mängden mygg är väldigt lokal, varierar år från år och väldigt väderberoende. 

   

   

 • Anslutningsresor

  Ska du åka på en paketresa kan vi hjälpa till att boka anslutningsresor med tåg mot en bokningsavgift. Observera att vi endast bokar ombokningsbara eller återbetalningsbara biljetter och att bokningsavgift tillkommer. Du som reser med Inlandsbanekort eller vanlig biljett bokar din anslutningsresa själv på Resrobot.se eller hos
  SJ telefonbokning: 0771 - 75 75 75 eller SJ.se

 • Kristinehamnståget

  Sträckan Kristinehamn-Mora och omvänt trafikeras av vår samarbetspartner Tågåkeriet i Bergslagen AB. Det är ett vanligt lokdraget tåg och på den sträckan finns ingen tågvärd som guidar och tåget stannar inte för mat- eller fikastopp. Observera att Kristinehamnståget har kortare trafikperiod, vilket framgår i tidtabellen.

 • Paketresa

  Våra paketresor är ett enkelt och bekvämt sätt att uppleva inlandet. Det som ingår är resa med Inlandsbanan inkl. platsbiljetter och boende på mellanklasshotell inkl. frukost. I vissa paket ingår även aktiviteter vilket framgår av programmet. Resorna sker individuellt och är inte några gruppresor, även om flera resenärer kan ha valt samma avgång och därmed kommer följas åt. Paketresorna startar i regel med en övernattning, tåget går dagen efter. 

 • Var går Inlandsbanan?

  Inlandsbanan går från Kristinehamn via Mora, Östersund, Storuman, Arvidsjaur och Jokkmokk till Gällivare. Observera att det är vår samarbetspartner Tågab som trafikerar sträckan Kristinehamn - Mora. 

 • Resehandlingar

  Har du köpt vanlig biljett, Inlandsbanekort eller platsbiljett så får du bokningsbekräftelse innehållande biljett så snart bokningen är bekräftad. Har du köpt paketresa så skickar vi ut resehandlingar digitalt när bokningen är slutbetald, senast två veckor innan avresa. Observera att det är den som står som beställare i bokningen som får resehandlingarna. 

 • Tågluffa

  Med Inlandsbanekortet får du resa så mycket du vill under 14 dagar. Du lägger själv upp din resa och bestämmer var du vill stanna och hur länge. Kom ihåg att komplettera ditt kort med platsbiljetter vilka bokas minst 24 timmar i förväg för att vara garanterad att få komma med.

 • Hållbarhet

  Vi har tagit beslutet att aktivt arbeta med miljöanpassningsfrågan. Vi är därmed först ut i järnvägsbranschen att i stor skala tanka våra järnvägsfordon med biodrivmedlet HVO, som minskar CO2-utsläppen med 90 %.

 • Presentkort

  Vill du ge bort en resa på Inlandsbanan är det bästa att ge bort ett presentkort. Du bestämmer själv vilket belopp du vill ge bort och du köper det enkelt här >> 

 • Hur fungerar det med matstopp?

  Under sommaren stannar tåget för matpauser längs banan och du kan också köpa fika ombord på tåget, med betalkort eller swish.

  Du får i god tid göra din beställning på tåget, så när du väl kommer fram är det färdigt att hämta eller sätta sig till bords. Maten är tillagad på plats och flera restauranger baserar sitt utbud på äkta mathantverk med lokalproducerade råvaror. En chans att prova nya smaker och utforska det svenska inlandets specialiteter.

  Du betalar oftast direkt till matleverantören. Var du önskar äta, på restaurangens servering, ombord på tåget eller ute i naturen avgör du själv om inte annat kommunicerats från tågvärden. I tidtabellen ser du var, när och hur länge vi stannar. 

  Från vår ombordmeny kan du köpa fika och snacks under resans gång, här hittar du även menyn för matstoppen.

 • Kan jag göra en avstickare på några dagar för att sedan återvända till Inlandsbanan?

  Under kortets giltighet 14 dagar får du göra precis som du vill. Du kan även köpa till en vecka om du känner att 14 dagar inte räcker. Det görs i så fall i förväg vid köpet av kortet

 • Hur gör jag med boende?

  Du bokar själv ditt boende och det finns olika sorters boende längs vägen, hotell, vandrarhem, b&b etc. Vi rekommenderar att du bokar ditt boende i förväg, särskilt på orter där du anländer sent och under högsäsong.

 • Måste jag ha platsreservation?

  Man måste inte, men vi rekommenderar det. Utan platsreservation har du ingen garanti för att få åka med tåget. Är tåget fullt är det upp till lokföraren som är den som ansvarar för säkerheten ombord.