Skip to main content

Biljetter

Notera att Inlandsbanan har olika trafikperioder med olika priser. Här hittar du information om vad som gäller på din resa.


Sommartrafik

Biljetter

Om du ska resa en viss sträcka mellan två destinationer på Inlandsbanan löser du en biljett. Kom ihåg att det alltid är bäst att boka resan i förväg, då ingår även platsreservation. Ska du åka en längre sträcka kan det bli billigare att köpa ett Inlandsbanekort. Priset beror på hur långt du ska resa, se respektive pristabell. Pristabeller 2020.pdf >>

Inlandsbanekortet

Nå en tredjedel av Sverige! Med vårt Inlandsbanekort kan du tågluffa obegränsat på Inlandsbanan under två veckor. Inlandsbanekortet kostar 2195 kr. Läs mer 

Platsreservation

Åker du med exempelvis Inlandsbanekort eller Interrail bör du komplettera med platsreservation. Att reservera sittplats är inte obligatoriskt, men rekommenderas om du vill vara säker på att få sitta. Speciellt under högsäsong kan vissa sträckor vara fullbokade. Observera att platsreservationen måste kombineras med en biljett ex. Inlandsbanekort eller Interrail. Priser för platsreservation är 50 kronor per sträcka.

Övriga Biljetter

Internationellt resande

Interrail och Eurail är giltiga på Inlandsbanan. För att vara säker att få sitta rekommenderar vi förbokning av platsreservation till ett pris av 50 kr/person och sträcka.

RESPLUS

Resplusbiljetter köpta via SJ är giltiga på Inlandsbanan (Även SJ årskort med resplustillägg). Vi rekommenderar att du kompletterar med en platsreservation för 50 kr eftersom det inte ingår.

Cykel

100 kr/sträcka (3 cyklar per sträcka kan förbokas, fler får följa i mån av plats).

Sällskapsdjur

Åker gratis. Ska färdas på golvet och på djurtillåtna platser, vilket väljs vid bokningen. (Plats 37-60)