Skip to main content
Inlandsbanan utanför Ulriksfors

Biljetter

Notera att Inlandsbanan har olika trafikperioder med olika priser.
Här hittar du information om vad som gäller på din resa.


Inlandsbanans sommartrafik

Biljetter

Om du ska resa en viss sträcka mellan två destinationer på Inlandsbanan löser du en biljett. Kom ihåg att det alltid är bäst att boka resan i förväg, då ingår även platsreservation. Ska du åka en längre sträcka kan det bli billigare att köpa ett Inlandsbanekort. Priset beror på hur långt du ska resa, se respektive pristabell.

Inlandsbanekortet

Nå en tredjedel av Sverige! Med vårt Inlandsbanekort kan du åka obegränsat på Inlandsbanan under två veckor. 

Platsreservation

Åker du med exempelvis Inlandsbanekort eller Interrail bör du komplettera med platsreservation. Att reservera sittplats är inte obligatoriskt, men rekommenderas om du vill vara säker på att få en sittplats. Speciellt under högsäsong, då vissa sträckor kan vara fullbokade. Observera att platsreservationen måste kombineras med en biljett ex. Inlandsbanekort eller Interrail. Priser för platsreservation är 50 kronor per sträcka.

Övriga Biljetter

Internationellt resande

Interrail och Eurail är giltiga på Inlandsbanan. För att vara säker att få sitta rekommenderar vi förbokning av platsreservation till ett pris av 50 kr/person och sträcka.

Cykel

100 kr/sträcka (3 cyklar per sträcka kan förbokas, fler får följa i mån av plats).

Sällskapsdjur

Åker gratis. Ska färdas på golvet och på djurtillåtna platser, vilket väljs vid bokningen. (Plats 37-60)

Resplus

Köp biljett

Köp din Resplusbiljett på sj.se eller resrobot.se, platsreservationen gör du här >>

Vi rekommenderar att du kompletterar med en platsreservation för 50 kr för att vara garanterad sittplats.

Inlandsbanan, en del av Resplus

Resplusbiljetter samt SJ årskort med Resplustillägg är giltiga på Inlandsbanan. 

Hela resan på en biljett

Med Resplus får du hela resan på en biljett, oavsett vilka delsträckor som ingår. På en och samma biljett kombineras enkelt fjärrtåg, regional- och pendeltåg, expressbussar, stadstrafik och färjor. Oavsett vilka delsträckor som ingår kommer du ända fram till slutmålet för din resa. Ange bara från vilken station till vilken station du vill resa så tar bokningssystemet fram olika reseförslag.

Ett enklare sätt att resa

Resplus innebär att du som resenär ska få en enkel och trygg resa – hela vägen. Trafiken samplaneras så att du ska få korta gångavstånd och lagom långa bytestider vid byten mellan tåg, buss och båt. Det innebär också att du får rätt information om hela resan, och alla byten.

När du har en Resplusbiljett får du dessutom en Kom fram-garanti, där trafikföretagen gemensamt garanterar att du kommer till din slutdestination, även om trafikstörningar uppstår.  Läs mer om Resplus resevillkor här.

Försening med Resplusbiljett

Har du haft Resplusbiljett och råkat ut för försening så fyll i här för ersättning: 
Resplus förseningsersättning webbformulär (öppnas i nytt fönster)

 

Resplus är ett biljett- och resesamarbete som binder ihop Sveriges kollektivtrafik med över 5 000 hållplatser. Detta är möjligt tack vare en unik samverkan mellan så gott som alla Sveriges trafikföretag, som jobbar tillsammans för att göra resan så smidig och enkel som möjligt för resenären.