Skip to main content

Inlandsbanan och Hurtigruten

Montage Nestorville

Välj det bästa av två världar! Kombinera den svenska vildmarken med en av världens vackraste kryssningar, Hurtigruten. 

Den här resan förenar två länders historiska och unika färdleder - här andas du ena dagen fjälluft och känner dagen efter havsbrisen när du färdas längs med Norges kust. På väg norrut reser du med tåg på Inlandsbanan genom skogslandskap upp till kulturlandskapet och världsarvet Laponia med fjäll, sjöar och forsande vatten. 

När du sedan reser söderut i Norge tar anrika Hurtigruten med dig genom de norska fjordarnas sagolika rike ner till Trondheim. Från Trondheim tar tåget dig tillbaka till Sverige och Inlandsbanan. 

Med på din resa längs med Inlandsbanan finns tågvärdarna

De hjälper dig tillrätta, tar upp dina mat- och fikabeställningar och löser i möjligaste mån mer praktiska önskemål. Tågvärdarna är kunniga och berättar också om platser, sevärdheter och naturen när ni färdas längs banan och landskapet. De följer inte med ombord på andra tågsträckningar eller Hurtigruten, till boenden eller aktiviteter, men finns däremot alltid tillgängliga ombord på Inlandsbanans tåg.

 

 

All bokning sker på förfrågan

Observera att all bokning av den här paketresan blir på förfrågan. Er bokning är därmed inte helt bekräftad förrän ni har mottagit vår bokningsbekräftelse på angiven e-post. Vid nekad förfrågan hjälper vi er gärna att hitta ett nytt reseupplägg.

Resan startar och avslutas i Mora

Det finns många sätt att ta sig kollektivt till Mora- via tåg, buss, båt eller flyg. Du har fri ankomsttid till Mora då din paketresa börjar med en hotellövernattning på Mora Hotell & Spa.

I Mora finns både Mora Station (den stora tågstationen/resecentrum, ca 15 minuters promenadavstånd till centrala Mora) och Morastrand (i centrala Mora, hit går inte alla tåg, se vad som gäller för just din tågresa). Inlandsbanans tåg stannar både på Mora Station och Morastrand. 

Vi hjälper dig gärna att boka dina anslutningståg. Om du vill boka dina anslutningståg på egen hand rekommenderar vi att du bokar via SJs hemsida

Om du reser till Mora med bil rekommenderar vi långtidsparkeringen vid Mora Station. Mer information om parkering i Mora hittar du här under rubriken "Parkeringslösning för resande med Inlandsbanan". 

Du ankommer till Mora Station på resans sista dag vid lunchtid. Om du vill stanna kvar och utforska Mora kan vi hjälpa dig att lägga till en hotellnatt här. 

I priset ingår

Följande inkluderas i resan som startar och avslutas i Mora:

 • 6 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med WC/dusch inklusive frukost
 • Resa på Inlandsbanan Mora -Gällivare och Östersund-Mora, inklusive platsreservationer 
 • Entré till Zornmuséet i Mora 
 • Tåg Gällivare - Narvik
 • Buss/transfer Narvik–Harstad
 • Hurtigruten Harstad–Trondheim, 2 nätter (del i ospecificerad insideshytt utan fönster inklusive frukost)
 • Tåg Trondheim–Östersund

TILLVAL

+ Uppgradering till utsideshytt med fönster (i mån av tillgänglighet)
+  Avbeställningsskydd / 300 kr per person (giltigt mot läkarintyg)
+  Extranatt på hotell före och efter paketresan - kontakta oss i så fall innan du genomför din bokning. 
+  Anslutningsresor med tåg (kan även bokas direkt på SJ.se)

Dagsprogram

 • *Vi har resor med start och slut både i Mora och i Östersund.

  Vi reserverar rätten att göra förändringar.

 • Dag 1*: Ankomstdag Mora

  Välkommen till Dalarnas pärla Mora. Hit reser du på egen hand och det är valfri ankomsttid eftersom resan börjar med en övernattning på hotell. I Mora finns kultur och utflyktsmål för alla. Du hinner förslagsvis med ett besök på Vasaloppsmuseet, Zorngården eller ta ett dopp i Siljan.

  Ankomstdag Mora
 • Dag 2*: Mora-Östersund

  Efter en god frukost har du gott om tid att besöka Zornmuseet som ingår i paketet. På eftermiddagen tar du plats på tåget för första etappen på Inlandsbanan. Storstupet och Helvetesfallet är två gamla flottningsställen där tåget saktar in så att du kan se naturens eget skådespel. Resan avslutas i Östersund där kanske en promenad längs Storsjön kan locka.

  På utvalda datum börjar resan i Östersund med hotellövernattning.

  Mora-Östersund
 • Dag 3: Östersund - Arvidsjaur

  Från Östersund går färden norrut mot Lappland, Sveriges största landskap. Du passerar djupa skogar, älvar och ser fjällen i fjärran. Det här är också renens land, så bli inte förvånad om du ser såväl renar som älgar och björnar längs med spåret. I Arvidsjaur rekommenderas ett besök i Lappstaden.

  Lappstaden i ArvidsjaurLappstaden i Arvidsjaur
 • Dag 4: Arvidsjaur-Gällivare

  Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På väg norrut passeras sedan Polcirkeln och du färdas genom världsarvet Laponia där det finns fjäll, sjöar och urskogar. Detta är ett samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden, med ett rikt växt- och djurliv. Efter ankomst till Gällivare på kvällen rekommenderar vi om du reser i början av sommaren en promenad i midnattsljuset.

  Arvidsjaur-Gällivare
 • Dag 5: Gällivare-Narvik-Harstad

  Resan fortsätter med tåg förbi Kiruna vidare mot Abisko nationalpark där du kan se Lapporten. Snart når du Riksgränsen och efter en naturskön tur är du framme i Narvik. Från Narvik blir det landsvägsbuss till hamnstaden Harstad, porten till vackra Lofoten.

  Gällivare-Narvik-Harstad
 • Dag 6: Hurtigruten och Lofoten

  På morgonen går du ombord på Hurtigruten som i 130 år har trafikerat den norska kusten. Båten går in och vänder i vackra Trollfjorden och lägger på kvällen till vid Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Passa på att gå iland och se dig omkring.

  © Hurtigruten
 • Dag 7: Hurtigruten och De Syv Söstre

  Den här dagen reser du längs Helgelandskusten som bjuder på mer än 1000 öar. Polcirkeln passeras på väg söderut på morgonen och du ser bland annat ”De Syv Söstre”, sju vackra fjälltoppar som är 1000 meter höga.

  Hurtigruten och De Syv Söstre
 • Dag 8: Trondheim-Östersund

  När du vaknar är du i Trondheim. Här kan du passa på att besöka den mäktiga Nidarosdomen och fiskehamnen Ravnkloa innan tåget avgår mot Östersund.

 • Dag 9*: Östersund-Mora

  För dem som startat sin resa i Östersund avslutas resan här. För resterande avgår tåget efter frukost tillbaka till Mora.

  Östersund-Mora

Datum och priser

StartdatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/6Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser21 995:-Boka
17/6Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser21 995:-Boka
22/6Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser21 995:-Boka
6/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
8/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
9/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
14/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
16/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
23/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
30/7Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
2/8Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraLediga platser20 995:-Boka
3/8Inlandsbanan och Hurtigruten från MoraFå platser20 995:-Boka
9/8Inlandsbanan och Hurtigruten från ÖstersundLediga platser19 705:-Boka
17/8Inlandsbanan och Hurtigruten från ÖstersundLediga platser19 705:-Boka

Karta

Hotell

Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell
Mora Hotell & Spa
Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...
Frukost med kaffe och frukt,fil och bröd på Hotell Östersund
Hotell Östersund
När du bor på Hotell Östersund möts du av personlig omtanke, sköna sängar, utsökta måltider och elegant, stilren design vart man än ser. Det är helt enkelt en perfekt plats för avkoppling. Här finner...
Scandic Harstad
Vårt hotell i Harstad ligger i stadens centrum, nära vattnet och kollektivtrafik. Det är en bra utgångspunkt för cykelutflykter, dagsutflykter till Lofoten, Grottebadet äventyrsbad eller den närliggan...
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Grand Hotel Lapland, Gällivare
Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...