Skip to main content

Egna favoriter

Skräddarsy ditt äventyr

Det här är en möjlighet att skräddarsy din drömresa utifrån dina intressen, förverkliga drömmar och ge dig ut på ett äventyr som du själv väljer ut.

Inlandsbanan är ett 130 mil långt pärlband av aktiviteter och upplevelser! Det här är paketresan för dig som själv vill bestämma hur länge du vill vara borta, vilka orter du vill stanna på  och vad du vill göra. Välj att kombinera tågresan med fjällvandring, fiske eller ridning för att efter några dagar fortsätta tågresan med Inlandsbanan. 

Det är fullt möjligt att göra uppehåll i paketet för exempelvis några dagars vandring för att sedan återvända till Inlandsbanan och fortsätta resan. Ta dig en funderare på hur du vill lägga upp ditt äventyr!

Program

EGNA FAVORITER  3 NÄTTER

På endast fyra dagar hinner du faktiskt åka hela Inlandsbanan tur och retur, korsa Polcirkeln och uppleva midnattsljuset om du reser i början av sommaren. 

Förslag på upplägg:

 

 RESA PÅ INLANDSBANAN

 ÖVERNATTNING 

 Dag 1  

 Kristinehamn/Mora – Östersund 

 Östersund

 Dag 2

 Östersund – Gällivare

 Gällivare

 Dag 3

 Gällivare – Östersund

 Östersund

 Dag 4

 Östersund – Mora/Kristinehamn

 

EGNA FAVORITER 5 NÄTTER

Har du sex dagar till förfogande kan du exempelvis ta första natten i Mora och andra i Östersund. Tredje och fjärde natten tar du i Gällivare för att få en heldag där, innan Inlandsbanan tar dig söderut igen till Östersund där du tar den femte och sista övernattningen. Dag sex kommer du fram till Mora vid lunchtid och där avslutas din resa.

Förslag på upplägg:

 

 RESA PÅ INLANDSBANAN

 ÖVERNATTNING 

 Dag 1 

 Kristinehamn/Mora – Östersund 

 Östersund

 Dag 2

 Heldag i Östersund

 Östersund

 Dag 3

 Östersund – Gällivare

 Gällivare

 Dag 4  Heldag i Gällivare  Gällivare

 Dag 5

 Gällivare – Östersund

 Östersund

 Dag 6

 Östersund – Mora/Kristinehamn

 

EGNA FAVORITER 7 NÄTTER

På åtta dagar har du gott om tid att uppleva Inlandsbanan med omgivningar. Besök och fascineras av: Zorngården eller Zornmuseet i Mora, Jamtli utomhusmuseum i Östersund, samisk kultur på Ájtte museum i Jokkmokk. En guidad tur i Gällivare, Kyrkstan i Vilhelmina innan du återvänder till Östersund för den sjunde och sista övernattningen. Dag åtta kommer du fram till Mora vid lunchtid och där avslutas din resa.

Förslag på upplägg:

 

 RESA PÅ INLANDSBANAN 

 ÖVERNATTNING 

 Dag 1 

 Ankomstdag Mora

 Mora

 Dag 2

 Mora - Östersund

 Östersund

 Dag 3

 Heldag i Östersund

 Östersund

 Dag 4

 Östersund – Jokkmokk

 Jokkmokk

 Dag 5

 Jokkmokk - Gällivare

 Gällivare
 Dag 6

 Gällivare - Vilhelmina

 Vilhelmina
 Dag 7

 Vilhelmina - Östersund

 Östersund
 Dag 8

 Östersund - Mora

 

 

 

I paketet ingår

  • Minst 3 nätter ingår på mellanklasshotell i rum med dusch/wc inkl. frukost.
  • Tågresa på Inlandsbanan inkl. platsbiljetter

TILLVAL

+ Avbeställningsskydd 300 kr per person (giltigt mot läkarintyg)

+ Anslutningsresor med tåg

 

Inspiration

VANDRING | UPPLEV FJÄLLVÄRLDEN

Kombinera ditt resande längs inlandsbanan med en vandring i våra vackra fjälllandskap. Ta bussen till din utvalda fjälldestination och vandra i några dagar eller en vecka för att återvända till Inlandsbanan för fortsatt resa med övernattning.

Mer om vandring hittar du på vår inspirationssida: Mitt i äventyret


FAMILJESEMESTER | TID TILLSAMMANS

Resan längs Inlandsbanan är en upplevelse för hela familjen.

MORA-ÖSTERSUND: på södra delen av banan älskar barnen ett besök på Tomteland i Mora. Sveg erbjuder Cityfiske och äventyrsbad, och i Svenstavik kan ni spana efter Storsjöodjuret. Övernatta i Östersund där familjeutbudet är stort med bland annat Jamtli Historieland, Frösö Funpark och Moose garden.

ÖSTERSUND-GÄLLIVARE: på norra delen finns exempelvis Saiva friluftsområde i Vilhelmina med fiske och bad. I Sorsele frestar man med kanot, fatbike och stand up paddleboard. I Arvidsjaur erbjuds exempelvis guidat fiske, husky-trekking, ponnyridning och smörknivstäljning.

Längs hela sträckan finns ett stort utbud av fiske, vandring och cykling.


CYKLING | AKTIV SEMESTER

Med det här paketet lägger du själv upp din resa, vilket passar perfekt att kombinera med cykling. Börja resan med Inlandsbanan och övernattning. Välj någon cykelvänlig destination, eller cykla en bit parallellt med banan för att sedan återvända till tåget. Cykel får självklart tas med ombord men behöver förbokas. Det finns även flera destinationer längs vägen som hyr ut cyklar om du inte vill ta med din egen.

Mer reseinspiration hittar du på vår bloggsida: Mitt i äventyret

Boka här

Kontakta vår kundtjänst

boka@inlandsbanan.se

Tel: 0771-53 53 53

Karta