Skip to main content

Inlandsbanekort

Upptäckarglädje & äventyrslust på ett kort. Utforska en helt ny sida av Sverige. 

Med Inlandsbanekortet kan du resa längs Inlandsbanan och nå en tredjedel av Sverige. Under 14 dagar reser du obegränsat på Inlandsbanan, gör spännande avstickare till närliggande äventyr och fortsätter resan när du själv vill och önskar. Banan sträcker sig 130 mil från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr och erbjuder ett pärlband av upplevelser. 

Inlandsbanekortet kostar 2395 kronor
- Köp till ytterligare en vecka kostar 600 kronor
- Platsreservationer kostar 50 kronor

Köp ditt Inlandsbanekort här >> 

 

Två barn till och med 15 år reser gratis i vuxens sällskap. Ungdomar mellan 16–25 år får 25 % rabatt och pensionärer 10 %. Observera att vi starkt rekommenderar platsreservation för samtliga resenärer.


Vanliga frågor

Måste jag ha platsreservation?
Man måste inte, men vi rekommenderar det. Utan platsreservation har du ingen garanti för att få åka med tåget. Är tåget fullt är det upp till lokföraren som är den som ansvarar för säkerheten ombord.

Hur gör jag med boende?
Du bokar själv ditt boende och det finns olika sorters boende längs vägen, hotell, vandrarhem, b&b etc. Vi rekommenderar att du bokar ditt boende i förväg, särskilt på orter där du anländer sent och under högsäsong.

Kan jag göra en avstickare på några dagar för att sedan återvända till Inlandsbanan?
Under kortets giltighet 14 dagar får du göra precis som du vill. Du kan även köpa till en vecka om du känner att 14 dagar inte räcker. Det görs i så fall i förväg vid köpet av kortet.