Skip to main content

Arvidsjaur

Lappstaden i Arvidsjaur

Arvidsjaur är en gemytlig liten ort mitt i Lappland, som det är lätt att tycka om. Det har inte minst de många besökarna vintertid upptäckt. Här testas bilar och till flygplatsen kommer charterplan från hela världen med besökare under vintern. I Arvidsjaurs kommun finns något för alla med närhet till natur och kultur. 

UTFORSKA DET GODA LIVET

Här kan du stanna några dagar och uppleva det goda livet på nära håll. I området finns många arrangörer av friluftsaktiviteter. Så passa på att paddla, fiska, vandra, bada eller cykla i Lapplands skogar, sjöar och fjäll. God lokal mat finns att spisa på många ställen runt om i Arvidsjaur.

EN LÅNG HISTORIA

Ta en promenad till Arvidsjaurs hembygdsgård som ligger på platsen där det första kapellet restes i slutet på 1500-talet. I anslutning till kyrkan byggdes kåtor och hus av kyrkobesökarna. I den nuvarande samiska kyrkstaden arrangeras guidningar kvällstid under sommaren. 

FÖR BARNEN

Det finns några fina lekparker i centrala samhället. Nyborgstjärn är en ny och aktiv lekplats. Som barn upp till 16 år så fiskar du gratis i Nyborgstjärn. Vid Camp Gielas finns minigolfbana och badstrand. Badhus finns centralt. En discgolfbana finns i centrum.

SEVÄRDHETER & SHOPPING

Upplev utsikten över Arvidsjaur med omgivningar från Lillberget en kort vandring med milsvid utsikt. Trots att Arvidsjaur är en liten ort så har vi ett stort utbud av shopping och olika caféer.  Missa inte ett besök i Anna-Lisas Souvenirbutik som är en av Lapplands största. Här kan du också åka med ett äkta ångtåg under 4 helger.

TIPS FRÅN OSS

STANNA  en dag och du kan uppleva allt detta och lite till, exempelvis guidad tur i Lappstaden, Gamla Prästgården, vandra efter tätortsnära stigar, besöka något av våra matställen för att äta en god middag eller ta en shoppingtur bland butikerna i samhället.  

STANNA fler dagar och du kan ge dig ut till några fina platser eller uppleva någon aktivitet, Samisk kultur, vandringar i naturskön natur eller ta en dags tur till någon av våra nära kommuner. 

Besök visitarvidsjaur.se för mer tips på aktiviteter i Arvidsjaur.