Skip to main content

Vildmarkståget | Valborg

En unik och exklusiv tågresa där du får uppleva det bästa Norrland har att erbjuda

I samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle erbjuder vi dig Vildmarkståget. Färdas i museivagnar genom Sveriges inland upp till Kiruna. Njut av lokalt inspirerad mat på tåget och på våra väl utvalda restauranger. Bo bekvämt på hotell under hela resan. Följ med på aktiviteter så som besök på Ájtte i Jokkmokk och Ishotellet i Jukkasjärvi. 

På Stockholm Central kliver du ombord på en resa i både tid och rum. Slå dig ned i förstaklass museivagnar från 40-, 50- och 60-talet som under resans gång dras av lok från olika tidsepoker, bland annat ånglok. Personalen ombord hälsar dig välkommen i tidsenliga uniformer. Vagnarna är en upplevelse i sig, du reser bekvämt i fåtöljer medan landskapet susar förbi. I restaurangvagnen serveras du av Hovmästare Mårten och hans engagerade team. Reseledarna följer med er till hotellen och till aktiviteterna som noga har handplockats för att du ska få en resa alldeles utöver det vanliga. 

Hoppas vi ses ombord – det här vill du inte missa!

 

 

Tillval

Guidad gruvtur i LKAB:s underjordsgruva inklusive transfer och fika. 1200 kr per person. Gruvturen är fullbokad. Vi skriver upp er på väntelista på förfrågan. 

Beskrivande text om gruvturen från arrangören: "Gruvan i Kiruna är världens största underjordiska järnmalmsgruva. En fascinerande verksamhet där malmen bryts långt under markytan med fjärrstyrda maskiner och förarlösa tåg. Här finns en av Sveriges bästa sevärdheter, visningsgruvan LKAB:s Visitor Centre, som fått högsta betyg i den internationella guideboken Lonely Planet."

 

Tillgänglighet

Under resan färdas ni i järnvägsmuseets förstaklassvagnar från 40-, 50- och 60-talet. Några saker som är bra att ha i åtanke om ni är intresserade av denna resa är därmed: 
Tågvagnarna är inte tillgänglighetsanpassade, detta innefattar sittplatser, toaletten ombord, baren och restaurangvagnen. 
Det är relativt branta steg att kliva upp och ner mellan plattform och tåg. Det är viktigt att ni på egen hand inom resesällskapet klarar av att ta er av- och på tåget samt förflyttningarna ombord och utanför tåget. Transfer till- och från hotellen ingår i resan.
 

Dagsprogram

 • Denna resa sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle. Olika typer av lok används på olika sträckor.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1; 24/4:: STOCKHOLM - ÖSTERSUND - ÅRE

  Avresa 08:17 från Stockholm Central. Vi reser i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar.
  Lunch tillagas ombord av köksteamet och avnjuts i tågets restaurangvagn. Stopp i Östersund 14:30-17:16. Passa på att strosa i staden eller längs med Storsjöns strand. Ankomst till Åre 18:19. Middag på Werséns i deras täljstenskällare. Boende beläget vid Åresjön på Holiday Club inklusive frukost.

  STOCKHOLM - ÖSTERSUND - ÅRE
 • Dag 2; 25/4:: ÅRE - ARVIDSJAUR

  Avresa på morgonen med buss från hotellet till Östersund C. I Östersund inväntar ångloket som tar er till Hoting. Efter lokbytet går tåget vidare längs Inlandsbanan till Arvidsjaur. Lunch och middag serveras ombord i tågets restaurangvagn. Ankomst till Arvidsjaur på kvällen. Boende på Hotell Laponia inklusive frukost.

  ÅRE - ARVIDSJAUR
 • Dag 3; 26/4:: ARVIDSJAUR - JOKKMOKK

  Sovmorgon! Avresa från Arvidsjaur C på förmiddagen. Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn. Stopp vid Rallarmuseet i Moskosel, vid Piteälvsbron och Polcirkeln. Ankomst till Jokkmokk på kvällen. Boende på Hotell Jokkmokk inklusive frukost. Eva Gunnares berömda smakshow väntar för halva gruppen på hotellet.

  ARVIDSJAUR - JOKKMOKK
 • Dag 4; 27/4:: JOKKMOKK - GÄLLIVARE

  På förmiddagen väntar Eva Gunnares smakföreställning på hotellet för resterande halvan av gruppen. Ett besök på Ájtte - Svenskt fjäll - och Samemuseum väntar efter detta. Sedan rullar tåget vidare mot Gällivare. Lunch serveras ombord på tåget. Middag på Glada kocken vid Dundrets fot. Boende på Grand Hotel Lapland inklusive frukost.

  JOKKMOKK - GÄLLIVARE
 • Dag 5; 28/4:: GÄLLIVARE - ABISKO - KIRUNA

  På morgonen tar tåget er upp till Kiruna. Där blir det byte till buss som tar er vidare till Abisko där ni får äta lunch med utsikt över Torneträsk och fjällen på Abiskos Turiststation. Ca klockan 16 tar bussen er till Scandic Kiruna. Middag serveras på hotellet. Boende på Scandic Kiruna inklusive frukost.

  GÄLLIVARE - ABISKO - KIRUNA
 • Dag 6; 29/4:: JUKKASJÄRVI-KIRUNA

  Halvdag i Jukkasjärvi med förmiddag på Icehotels utställningar och ett guidat besök hos Nutti Sámi Siida inkl. fika. Lunch serveras på SPIS i Kiruna. Guidad gruvtur efter lunchen för dem som bokat detta. Middag med lokala smaker serveras på Camp Ripan i Kiruna. Boende på Scandic Kiruna inklusive frukost.

  JUKKASJÄRVI-KIRUNA
 • Dag 7; 30/4: VALBORGSMÄSSOAFTON: KIRUNA - UMEÅ

  Sovmorgon! Avresa från Kiruna Station innan lunch. Resa till Umeå i Järnvägsmuseets förstaklassvagnar. Lunch och middag serveras ombord. Ankomst till Umeå ca 19:00. Valborgsfirande för dem som vill vid ankomst till Umeå. Boende på Clarion Hotel Umeå.

  KIRUNA - UMEÅ
 • Dag 8; 1/5:: UMEÅ - STOCKHOLM

  Avresa från Umeå C på morgonen. Resa till Stockholm C. Sista dagen i Järnvägsmuseets museivagnar. Lunch och middag serveras ombord i tågets restaurangvagn. Ankomst till slutdestination Stockholm C på kvällen, prel. kl. 21:00.

  UMEÅ - STOCKHOLM

Karta

Hotell

Clarion Hotel Umeå
Granne med vackra Umeälven finner du Clarion Hotel Umeå. Det rymliga hotellet är noggrant designat för att vara den naturliga mötesplatsen för weekend, konferens och nöje. - Hotellets 14 000 kvm är...
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre ligger precis mittemellan lugnet vid Åresjöns strand och pulsen vid Åre Torg. - Här kan du njuta av närheten till alla aktiviteter oavsett om det är uppe på berget eller nere vid sjö...
Scandic Kiruna
Mitt i nya Kiruna, intill stadshuset, tornar en av Kirunas mest spännande byggnader upp sig. Med inspiration från Kebnekaise och Lapporten är Scandic Kiruna stadens nya självklara vardagsrum. - Här m...
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Hotel Jokkmokk, Jokkmokk
Hotel Jokkmokk Med sina 75 rum och 120 bäddar ligger Hotel Jokkmokk beläget mitt i centralorten Jokkmok med kort gångavstånd till butiker, fjäll och samemuseum, fjällträdgård och övriga sevärdheter. B...
Grand Hotel Lapland, Gällivare
Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...