Skip to main content

Norr till söder

Pris från:
7 900:-
Dagar:6
  • Fossilfritt resande på Inlandsbanan Gällivare - Mora inkl. platsbiljetter.
  • 5 nätter på mellanklass­hotell, rum m. dusch/wc inkl. frukost.
  • Entré till Àjtte fjäll- och samemuseum i Jokkmokk.
  • Entré till Jamtli museum i Östersund.
  • Tågvärd ombord på Inlandsbanans tåg.
Boka resa

Inlandsbanan tar dig med på ett äventyr där du får upptäcka den svenska naturens skiftningar från Gällivare i Norr till Mora i söder.

Upplev det svenska inlandet på ett sätt du inte gjort förut - från norr till söder. Inlandsbanan tar dig till unik kulturmiljö med nedslag på våra guldkornsplatser längs vägen. Under resan med fem övernattningar får du uppleva Gällivare, Jokkmokk, Vilhelmina, Östersund och Mora. Under resan stannar vi förstås till vid Polcirkeln. I paketet ingår också ett besök på Ájtte i Jokkmokk, samt entré till Jamtli* i Östersund.

Vi reser genom djurrika landskap där även våra fyra rovdjur lever: björn, varg, lodjur och järv. Det är skygga djur, men man kan få en glimt. Du kommer troligtvis att få se renar, älgar och med lite tur ovanliga rovfåglar och ugglor.


* Jamtli består av ett innemuseum med utställningar, ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar samt Nationalmuseum Jamtli.

 

Program

Dag 1 - Gällivare

Välkommen till Gällivare och starten på din paketresa med Inlandsbanan. Beroende på när du kommer till Gällivare kanske du hinner uppleva den rika kulturen och vackra naturen. Vi rekommenderar en vandring på lågfjället Dundret där du kan njuta av vidunderlig utsikt och även uppleva midnattssolen mellan 4 juni och 9 juli.

Dag 2 - Jokkmokk

Efter en tidig frukost på hotellet avgår Inlandsbanan mot Jokkmokk, dit det är ca 1,5 h färd. I Jokkmokk finns massor att se och uppleva. Besök Jokkmokks Tenn och se hur ett fantastiskt hantverk går till och ta en promenad till de båda kyrkorna, var och en med sin spännande historia. Inträde till fjäll- och samemuseet Ájtte ingår i paketet. På väg mellan tågstationen och hotellet kan du fynda samiskt hantverk och fina souvenirer.

Dag 3 - Inlandsbanan till Vilhelmina

På morgonen går tåget som ska ta dig genom Lappland ner till Vilhelmina. Alldeles söder om Jokkmokk korsar du Polcirkeln där vi gör ett stopp. Därefter passeras bland annat Moskosel där du kan besöka Rallarmuséet.

Dag 4 - Kulturrika Vilhelmina

I Vilhelmina hinner du både med besök på hembygdsmuseet och Vilhelmina Kyrkstad innan tåget mot Östersund avgår. Nu lämnar du Lappland för att på kvällen anlända till Jämtlands residensstad vid Storsjöns strand, Östersund. I Östersund bor du i två nätter.

Dag 5 - Sommarstaden Östersund

Östersund brukar marknadsföras som vinterstaden, men är en minst lika bra sommarstad med stort utbud. Du kan promenera till Jamtli och möta människor och miljöer från flera tidsepoker. Sen kan du upptäcka staden på egen hand och kanske spana efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Det finns massor av mysiga restauranger och kaféer när det börjar kurra i magen.

Dag 6 - Östersund - MORA

Efter en god frukost på hotellet går du ombord på Inlandsbanan för den sista och avslutande etappen på resan, den ner till Mora. Färden går genom Härjedalen. Här kommer du riktigt nära vildmarken och åker genom björntäta skogar innan du vid lunchtid kommer fram till Mora vid Siljans strand.

I paketet ingår

  • 5 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med wc/dusch inkl. frukost
  • Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer
  • Inträde till Ájtte fjäll- och samemuseum i Jokkmokk
  • Inträde till Jamtli museum i Östersund

  Tillval

+ Avbeställningsskydd 300 kr/person

+ Anslutningsresor med tåg

 

Avgångar & priser

AvresaLediga platserFrån pris
18/6Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
20/6Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
25/6Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
27/6Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
2/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
9/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
11/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
18/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
23/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
25/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
30/7Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
1/8Mer än 87 900:-Boka
AvresaLediga platserFrån pris
6/8Mer än 87 900:-Boka