Skip to main content

Välkommen till en av Europas vackraste tågresor genom två länders förtrollande landskap.


En perfekt rundresa för dig som vill uppleva städer, fjordar, fjäll och nationalparker i både Sverige och Norge. Under resans tio dagar där du färdas på bland annat Inlandsbanan, Mittbanan, Meråkerbanan, Nordlandsbanan och Malmbanan får du gott om tid att se och njuta av Skandinavien. Med utgångspunkt från Mora tar du dig så småningom genom det mäktiga norska sjö- och fjällandskapet upp till Bodø och Narvik. Från Nordnorge går färden söderut igen in i Sverige, genom storslagna Abisko nationalpark och vackra Lapport

MED PÅ DIN RESA LÄNGS INLANDSBANAN FINNS TÅGVÄRDARNA
De hjälper dig tillrätta, tar upp dina mat- och fikabeställningar och löser i möjligaste mån även praktiska önskemål. Tågvärdarna är kunniga och berättar också om platser, sevärdheter och naturen när ni färdas längs banan och landskapet. De följer inte med ombord på andra färdsträckningar i resan eller till boenden eller aktiviteter, men finns däremot alltid tillgängliga ombord på Inlandsbanans tåg.

Observera att detta inte är en gruppresa med en reseguide, även om flera resenärer kan ha valt samma avresedatum och därför kommer att resa tillsammans.

Resan startar och avslutas i Mora

Det finns många sätt att ta sig kollektivt till Mora- via tåg, buss, båt eller flyg. Du har fri ankomsttid till Mora då din paketresa börjar med en hotellövernattning på Mora Hotell & Spa.

I Mora finns både Mora Station (den stora tågstationen/resecentrum, ca 15 minuters promenadavstånd till centrala Mora) och Morastrand (i centrala Mora, hit går inte alla tåg, se vad som gäller för just din tågresa). Inlandsbanans tåg stannar både på Mora Station och Morastrand. 

Vi hjälper dig gärna att boka dina anslutningståg. Om du vill boka dina anslutningståg på egen hand rekommenderar vi att du bokar via SJs hemsida

Om du reser till Mora med bil rekommenderar vi långtidsparkeringen vid Mora Station. Mer information om parkering i Mora hittar du här under rubriken "Parkeringslösning för resande med Inlandsbanan". 

Du ankommer till Mora Station på resans sista dag vid lunchtid. Om du vill stanna kvar och utforska Mora kan vi hjälpa dig att lägga till en hotellnatt här. 

I paketet ingår

För resan med start och avslut i Mora inkluderas följande: 

 • 9 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl. frukost (för dem som startar sin resa i Mora)
 • Resa med Inlandsbanan inklusive platsbiljetter Mora - Östersund, Gällivare - Mora
 • Tåg Östersund–Trondheim
 • Tåg Trondheim–Bodø
 • Långfärdsbuss Bodø–Narvik
 • Tåg Narvik–Gällivare
 • Inträde Jamtli, Östersund

Tillval

+  Avbeställningsskydd 300 kr per person (giltigt mot läkarintyg)
+  Extranatt på hotell före och efter paketresan - kontakta oss i så fall innan du genomför din bokning. 
+  Anslutningsresor med tåg (kan även bokas direkt på SJ.se)

Dagsprogram

 • Resan kan startas både i Mora eller Östersund.
  Vi reserverar rätten att göra ändringar.
  Banarbeten kan göra att delar av resan ersätts med buss.

 • Dag 1: Ankomstdag | Mora

  Paketresan börjar med en övernattning i Mora, dit du reser på egen hand. I Mora finns kultur och utflyktsmål för alla. Du hinner förslagsvis med ett besök på Zorngården, Vasaloppsmuseet eller ett dopp i Siljan. Ett besök på Zornmuseet är inkluderat i resan.

  Ankomstdag | Mora
 • Dag 2: Inlandsbanan | Mora - Östersund

  Idag tar du plats på tåget för första etappen på Inlandsbanan. Storstupet är ett gammalt flottningsställe där tåget saktar in så att du kan se naturens eget skådespel. Dagen avslutas i Östersund. Kanske en promenad längs Storsjön kan locka? Du kan också välja att starta din resa i Östersund utvalda datum.

  Inlandsbanan | Mora - Östersund
 • Dag 3: Heldag i Östersund

  Östersund vid Storsjön erbjuder mängder av aktiviteter och sevärdheter. I paketet ingår entré till det prisbelönta friluftsmuseet Jamtli där man får uppleva olika tidsepoker i den svenska historien och rätt vad det är blir man själv en del av det pågående skådespelet. Upplev den svindlande utsikten över Östersund, Storsjön och fjällvärlden från Arctura eller spana efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Kanske vill du avsluta dagen på någon av stadens många restauranger.

  Heldag i Östersund
 • Dag 4: Mittbanan och Meråkerbanan | Östersund - Trondheim

  Dagens resa tar dig in i Norge via kända skidorter såsom Åre och Storlien. Våra tips när ni kommit fram till Trondheim är att besöka den fantastiska Nidarosdomen – Trondheims domkyrka, och att strosa längsmed vackra Nidelven.

 • Dag 5: Nordlandsbanan | Trondheim - Bodö

  På morgonen stiger du på Nordlandsbanan som sträcker sig från Trondheim i söder till Bodø i norr. På denna vackra tågresa upplever du Nordnorges storslagna natur med både sjö och fjäll. Sträckan har blivit korad till en av Europas vackraste tågsträckor. Innan du anländer till slutstationen Bodø har du för första gången på denna resa korsat Polcirkeln.

  Nordlandsbanan | Trondheim - Bodö
 • Dag 6: Buss | Bodö - Narvik

  Idag avgår bussen på morgonen upp till Narvik. Bussresan går över små bergspass, genom mysiga byar, längs med fjordar och genom tunnlar. Över Tysfjorden tar du dig med färja på 25 minuter – med bergstoppar runt omkring.

 • Dag 7: Ofotbanan och Malmbanan | Narvik - Gällivare

  Mitt på dagen bär färden tillbaka in till Sverige igen. Efter Riksgränsen når du Abisko nationalpark och den vackra Lapporten. Framåt eftermiddagen anländer du till Gällivare. Om du reser i början av sommaren med ljusa kvällar och nätter rekommenderar vi varmt ett besök på Dundret för att komma upp på fjället.

  Ofotbanan och Malmbanan | Narvik - Gällivare
 • Dag 8: Inlandsbanan Gällivare - Arvidsjaur

  På Inlandsbanan tar du dig idag söderut till Arvidsjaur. Ännu en gång passerar du Polcirkeln – denna gång strax söder om Jokkmokk. I Sverige finns en helt annan natur än den du upplevde på väg norrut – naturen präglas mer av myrar, sjöar och skog. Vid dagens slutmål Arvidsjaur rekommenderar vi ett besök i Lappstaden.

  Inlandsbanan Gällivare - Arvidsjaur
 • Dag 9: Inlandsbanan | Arvidsjaur - Östersund

  Hann du inte med att besöka Lappstaden dagen innan så gör det på förmiddagen. Strax efter lunchtid avgår tåget söderut mot Östersund och vid första korta inplanerade stoppet i Sorsele finns tid att besöka Inlandsbanemuseet. Under resan genom Sveriges inland berättar våra tågvärdar om de olika platserna som passeras och vi gör stopp för middag på prisbelönta Bergmans Fisk & Vilt.

  Inlandsbanan | Arvidsjaur - Östersund
 • Dag 10: Inlandsbanan | Östersund - Mora

  För dem som startat sin resa i Östersund avslutas resan här. För resterande avgår tåget efter frukost tillbaka till Mora.

  Inlandsbanan | Östersund - Mora

Karta

Hotell

Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell
Mora Hotell & Spa
Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...
Hotell Östersund
När du bor på Hotell Östersund möts du av personlig omtanke, sköna sängar, utsökta måltider och elegant, stilren design vart man än ser. Det är helt enkelt en perfekt plats för avkoppling. Här finner...
Clarion Collection Hotel Grand Bodø
Välkommen till en plats för avkoppling mitt i historiska Bodö. Hotellet ligger centralt och nära Bodøs shoppinggata och vackra hamn. Kontantfritt hotell.
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim ligger vackert i den nya pulserande stadsdelen Brattøra. Här får du storslagen utsikt, smakupplevelser, spännande design och närhet till butiker och vackra promenadstråk längs...
Quality Hotel Grand Royal Narvik
Hotellet ligger i hjärtat av Narvik med gångavstånd till fjäll, fjord, köpcenter och kulturupplevelser.
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur
Hotell Laponia, Arvidsjaur
Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Grand Hotel Lapland, Gällivare
Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...