Skip to main content

Vildmarkståget

Pris från:
18 995:-
Dagar:5
 • Resa med Vildmarkståget Stockholm-Kiruna via Abisko.
 • Boende 4 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell.
 • Helpension, dvs frukost, lunch och middag. Dryck tillkommer.
 • Smakshow.
 • Övriga utflykter och aktiviteter enligt program.
Boka resa

Vildmarkståget Valborg

En unik och exklusiv resa genom Sveriges vackra inland, från Stockholm till Kiruna.

Både våren och längre norrut vårvintern i Sverige är fantastiska på varsitt sätt. Upplev årstidens skiftningar med Vildmarkståget från huvudstaden till Kiruna i nordligaste norr, allt till det meditativa dunkandet från rälsen. Under färden stannar tåget och gör uppehåll för olika utvalda sevärdheter, god mat och unika upplevelser.  Resan sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle och är därför även en historisk tågupplevelse. Tåget består av deras gamla fina förstaklassvagnar i toppskick och restaurangvagn med vita dukar och riktigt porslin. Tåget dras av olika typer av lok på olika sträckor, bland annat ånglok mellan Östersund och Vilhelmina. Du reser bekvämt och får på din väg mot det stundande midnattsljuset en härlig kombination av upplevelse och lugn och ro under hela resan.

Välkommen du också – den här resan vill du inte missa!
 

Avgångar

 • Valborg: 27 april - 1 maj 2021
 • Höst: 31 august - 4 september 2021

Programmet i korthet

Dag 1: Stockholm - Östersund
Dag 2: Östersund - Arvidsjaur
Dag 3: Arvidsjaur - Gällivare
Dag 4: Gällivare - Abisko - Kiruna
Dag 5: LKAB - Icehotel - Avslutningsmiddag

I paketet ingår

 

 • Resa Stockholm - Kiruna 1:klass sittvagn med Järnvägmuseets historiska vagnar
 • 4 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl. frukost
 • Guidad tur Icehotel 365 inkl. lunch
 • Guidad gruvtur LKAB
 • Entré Ájtte -svenskt fjäll- och samemuseum i Jokkmokk
 • Besök på Inlandsbanemuseet i Sorsele
 • Samtliga luncher och middagar

Tillval

+ Avbeställningsskydd 300 kr

+ Anslutningsresor med tåg (går även att boka direkt på SJ.se)

+ Extranatt Kiruna

 

Dagsprogram

 • Denna resa sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle. Olika typer av lok används på olika sträckor, el-lok, fossilfritt diesellok HVO och ånglok.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1: tis 27 apr/31 aug: Stockholm-Östersund

  De gamla fina vagnarna skapar uppmärksamhet redan innan avfärd från Stockholms central. Första etappen går genom Gästrikland och Hälsingland upp mot Jämtland där vårt första stopp blir residensorten Östersund. Vi bor bekvämt på centralt beläget hotell och avnjuter en god middag tillsammans med nyfunna vänner. Efteråt föreslår vi en kvällspromenad vid Storsjöns strand eller ett besök på någon av stadens mysiga pubar.

  Stockholm-Östersund
 • Dag 2: ons 28 apr/1 sept: Östersund-Arvidsjaur

  Skapade tåget uppmärksamhet redan igår så blir det ännu mer av det idag. Efter en god hotellfrukost går vi nämligen en kort promenad ner till det väntande ångloket som ska dra oss vidare norrut och in i Sveriges största landskap Lappland. Små pittoreska byar och mindre samhällen passeras under färden innan vi avnjuter lunch på prisbelönta Bergmans fisk & vilt utanför Vilhelmina. I Sorsele gör vi ett uppehåll och besöker Inlandsbanemuseet. Dagen avslutas i Arvidsjaur med övernattning på hotell Laponia.

  Östersund-Arvidsjaur
 • Dag 3: tors 29 apr/2 sept: Arvidsjaur-Gällivare

  Efter frukost och morgonpromenad till tåget fortsätter resan upp till Polcirkeln där vi förevigar ögonblicket vid ett fotostopp. I Jokkmokk besöker vi Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum och vi får också ta del av en smakshow som är en verklig upplevelse, innan turen fortsätter in i världsarvet Laponia mot Inlandsbanans slutstation Gällivare. Vi bor på nyrenoverade Grand Hotel Lapland mittemot järnvägsstationen. Alldeles i närheten finns en fin gångstig längs med älven för den som vill ta en promenad och beskåda lågfjället Dundret.

  Arvidsjaur-Gällivare
 • Dag 4: fre 30 apr/3 sept: Gällivare-Abisko-Kiruna

  Idag passerar vi Malmfälten på vår väg mot fjällen och Abisko, och vi kör även förbi kända Lapporten.
  I Abisko har vi flera timmar till förfogande med vacker utsikt över Torneträsk. Vi bjuds på guidad tur på Naturum med föreläsning. Vi rekommenderar bekväma skor för en lättare vandring, kanske ner till Torneträsk. Efter stoppet i Abisko, bjuds det Valborgsmiddag på tåget som går vidare till Kiruna där vi bor på centralt beläget hotell.

  Gällivare-Abisko-Kiruna
 • Dag 5: lör 1 maj/4 sept: LKAB och Icehotel

  Resan får ett riktigt äventyrligt avslut med ett besök i en av världens största underjordsgruvor, LKAB. Vi får en guidad tur och fortsätter därifrån till Icehotel 365 i Jukkasjärvi där vi får en god lunch. Därefter får vi en guidad tur och där vi höra mer om det världsunika Icehotel som numera håller öppet året om med boende, isbar och butik. Dagen avslutas med gemensam middag i Kiruna innan individuell hemresa. Vi hjälper gärna till med bokning av extranatt eller anslutningsresor med tåg.

  LKAB och Icehotel

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/4StockholmVildmarkståget Valborg 2021Mer än 818 995:-Boka
31/8StockholmVildmarkståget Höst 2021Mer än 818 995:-Boka