Skip to main content

Vildmarkståget

Status:
Fullbokat, kontakta oss för väntelista på boka@inlandsbanan.se

Möt våren och fira valborgsmässoafton på Ishotellet i Jukkasjärvi med denna unika och historiska all inclusive-resa som tar dig från huvudstaden i söder längs med upplevelserika Inlandsbanan till Gällivare och sedan via Malmbanan till Narvik i Norge och tillbaka.


Resan sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle där du färdas i förstaklassvagnar i toppskick från 40-, 50- och 60-talet och lok från olika tidsperioder, bland annat ånglok. Vagnarna är en upplevelse i sig, du reser bekvämt i sköna fåtöljer och avnjuter förstklassig hemlagad mat på äkta porslin i tågets restaurangvagn. Förutom att du kan vila ögonen på tågets alla vackra detaljer får du genom fönstret - se och uppleva våren och inlandets skiftande landskap ju längre norrut vi färdas. Tåget stannar vid flera utvalda platser längs med Inlandsbanan för både sevärdheter och härliga smakupplevelser.

Hoppas vi ses ombord – den här resan vill du inte missa!

 

 

Maten ombord

All mat tillagas ombord i restaurangvagnens kök av våra tre erfarna kockar. Maten är gluten- och laktosfri. Det är mycket viktigt att ni meddelar om ni har gluten- eller laktosintolerans eftersom till exempel förbeställt kaffebröd lastas utmed vägen. Menyn är fastställd i förväg och kan inte ändras under resans gång. All mat och dryck lastas från utgångsstationen eftersom vi har mycket små möjligheter att kunna handla under resan. 
Vi har inga möjligheter att tillgodose önskemål om specialkost förutom förbeställd vegetarisk kost. Har du allergi gör vi allt för att undvika att servera det, bara det meddelas i samband med bokningen av resan.

Viktig Info - tillgänglighet

Under resan färdas ni i järnvägsmuseets förstaklassvagnar från 40-, 50- och 60-talet. Några saker som är bra att ha i åtanke om ni är intresserade av denna resa är därmed: 
Tågvagnarna är inte tillgänglighetsanpassade, detta innefattar sittplatser, toaletten ombord, baren och restaurangvagnen. 
Det är relativt branta steg att kliva upp och ner mellan plattform och tåg. Det är viktigt att ni på egen hand inom resesällskapet klarar av att ta er av- och på tåget samt förflyttningarna ombord på tåget.  
Mellan tågen och hotellen varje dag är det upp mot en kilometer att gå. Vi kan bistå med transfer till hotell vid behov mot en kostnad men vi rekommenderar att man har detta lite som en måttstock för att överväga om man orkar med resans upplägg inför bokning.

Tillval

+ Avbeställningsskydd 300 kr

 

 

 

 

Dagsprogram

 • Denna resa sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle. Olika typer av lok används på olika sträckor, bland annat ånglok.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1 25/4:: STOCKHOLM - ÖSTERSUND

  Avresa från Stockholm C. Vi reser i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar.
  Lunch och middag tillagas ombord av köksteamet och avnjuts i tågets restaurangvagn. Ankomst till Östersund på kvällen. Boende på Hotell Östersund inklusive frukost.

  STOCKHOLM - ÖSTERSUND
 • Dag 2 26/4:: ÖSTERSUND - VILHELMINA

  Avresa från Östersund C. Ånglok längs med Inlandsbanan till Vilhelmina. Resa i järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar.
  Lunch ombord i tågets restaurangvagn som lagas och serveras av tågets köksteam. Middag på prisade restaurangen Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Boende på Hotell Wilhelmina inklusive frukost.

 • Dag 3 27/4:: VILHELMINA - ARVIDSJAUR

  Avresa från Vilhelmina C. Resa längs med Inlandsbanan i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar.
  Fikastopp i Sorsele.
  Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn. Boende på Hotell Laponia inklusive frukost.

 • Dag 4 28/4:: ARVIDSJAUR - GÄLLIVARE

  Avresa från Arvidsjaur C. Resa längs med Inlandsbanan i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar.
  Stopp på Piteälvsbron och vid Polcirkeln. Besök på Ájtte fjäll-och Samemuseum i Jokkmokk. Lunch och middag ombord i restaurangvagnen. Boende på Grand Hotel Lapland i Gällivare inklusive frukost.

 • Dag 5 29/4:: GÄLLIVARE - NARVIK

  Avresa från Gällivare C med Vytåg till Narvik. Tågsträckan längs med Malmbanan sägs vara en av Sveriges vackraste. Besök på Narviks Krigsmuseum och middag samt boende på Scandic Narvik. Frukost inkluderad.

  GÄLLIVARE - NARVIK
 • Dag 6 30/4:: NARVIK - KIRUNA

  Avresa från Narvik C med Vytåg. I Abisko med utsikt över Lapporten sker bytet tillbaka till Järnvägsmuseets tåg och vagnar. Lunch serveras ombord i restaurangvagnen. Incheckning på Hotell Scandic i Kiruna och sedan valborgsfirande och middag på Ishotellet i Jukkasjärvi inklusive entré till utställningarna. Boende på Scandic Kiruna inklusive frukost.

 • Dag 7 1/5:: KIRUNA - ÖRNSKÖLDSVIK

  Avresa Kiruna C. Resa till Örnsköldsvik i järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar. Lunch och middag ombord som avnjuts i tågets restaurangvagn. Boende på Elite Plaza hotel vid vattnet i Örnsköldsvik.

 • Dag 8 2/5:: ÖRNSKÖLDSVIK - STOCKHOLM

  Avresa Önsköldsvik C-Stockholm C. Sista dagen i järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar. Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn.

Karta