Skip to main content

Vildmarkståget

Status:
Nu har vi stängt för säsongen - är du intresserad av att resa med oss nästa sommar? Kontakta oss gärna på boka@inlandsbanan.se

Res med denna helt unika, historiska och tågromantiska paketresa i Sveriges upplevelserika norra inland. 


Resan sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle där du färdas i förstaklassvagnar i toppskick från 40-, 50- och 60-talet och lok från olika tidsperioder, bland annat ånglok. Vagnarna är en upplevelse i sig, du reser bekvämt i sköna fåtöljer och avnjuter förstklassig hemlagad mat på äkta porslin i tågets restaurangvagn. Förutom att du kan vila ögonen på tågets alla vackra detaljer får du genom fönstret - se och uppleva inlandets skiftande landskap ju längre norrut vi färdas. Tåget stannar vid flera utvalda platser längs med Inlandsbanan för både sevärdheter och härliga smakupplevelser.

Observera att bokningar from 1 september blir på förfrågan

 

Hoppas vi ses ombord – den här resan vill du inte missa!

 

 

Maten ombord

All mat tillagas ombord i restaurangvagnens kök av våra tre erfarna kockar. Maten är gluten- och laktosfri. Det är mycket viktigt att ni meddelar om ni har gluten- eller laktosintolerans eftersom till exempel förbeställt kaffebröd lastas utmed vägen. Menyn är fastställd i förväg och kan inte ändras under resans gång. All mat och dryck lastas från utgångsstationen eftersom vi har mycket små möjligheter att kunna handla under resan. 
Vi har inga möjligheter att tillgodose önskemål om specialkost förutom förbeställd vegetarisk kost. Har du allergi gör vi allt för att undvika att servera det, bara det meddelas i samband med bokningen av resan.

Viktig Info - tillgänglighet

Under resan färdas ni i järnvägsmuseets förstaklassvagnar från 40-, 50- och 60-talet. Några saker som är bra att ha i åtanke om ni är intresserade av denna resa är därmed: 
Tågvagnarna är inte tillgänglighetsanpassade, detta innefattar sittplatser, toaletten ombord, baren och restaurangvagnen. 
Det är relativt branta steg att kliva upp och ner mellan plattform och tåg. Det är viktigt att ni på egen hand inom resesällskapet klarar av att ta er av- och på tåget samt förflyttningarna ombord och utanför tåget. Väsktransfer till- och från hotellen ingår och vi kan bistå med persontransfer till hotell vid behov mot en kostnad.

Tillval

+ Avbeställningsskydd 300 kr

 

 

 

 

Dagsprogram

 • Denna resa sker i samarbete med Järnvägsmuseet i Gävle. Olika typer av lok används på olika sträckor, bland annat ånglok.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1 5/10:: STOCKHOLM - MORA

  Avresa från Stockholm Central på morgonen. Vi reser i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar.
  Lunch tillagas ombord av köksteamet och avnjuts i tågets restaurangvagn. Ankomst till Mora efter lunch. Besök på Nils Olssons Dalahästar AB i Nusnäs. Middag i Mora. Boende på Mora Hotell & Spa inklusive frukost.

  STOCKHOLM - MORA
 • Dag 2 6/10:: MORA - ÖSTERSUND

  Avresa från Mora C på morgonen. Ånglok längs med Inlandsbanan till Sveg. Därefter diesellok vidare till Östersund. Resa i järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar. Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn som lagas och serveras av tågets köksteam. Ankomst till Östersund på kvällen. Boende på Hotell Östersund inklusive frukost.

  MORA - ÖSTERSUND
 • Dag 3 7/10:: ÖSTERSUND - ARVIDSJAUR

  Avresa från Östersund C på morgonen. Resa längs med Inlandsbanan i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60 tals förstaklassvagnar. Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn. Eftermiddagsfika i Sorsele. Ankomst till Arvidsjaur på kvällen. Boende på Hotell Laponia inklusive frukost.

  ÖSTERSUND - ARVIDSJAUR
 • Dag 4 8/10:: ARVIDSJAUR - GÄLLIVARE

  Avresa från Arvidsjaur C på morgonen. Resa längs med Inlandsbanan i Järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar. Stopp vid Piteälvsbron och vid Polcirkeln. Besök på Ájtte fjäll-och Samemuseum i Jokkmokk. Lunch och middag ombord i restaurangvagnen. Ankomst till Gällivare på kvällen. Boende på Grand Hotel Lapland inklusive frukost.

  ARVIDSJAUR - GÄLLIVARE
 • Dag 5 9/10:: GÄLLIVARE - KIRUNA

  Efter en välbehövlig sovmorgon blir det avresa från Gällivare C upp mot Kiruna. Lunch tillagas ombord av köksteamet och avnjuts i tågets restaurangvagn med fjällvyer som utsikt. Ankomst på eftermiddagen till Kiruna. Middag i Kiruna. Boende på Scandic Kiruna inklusive frukost.

 • Dag 6 10/10:: HELDAG I KIRUNA

  Heldag i Kiruna med valmöjligheterna: ett besök på gruvan i Kiruna alternativt ett besök på ishotellets utställningar i Jukkasjärvi. Lunch i Kiruna. Middag på Hjalmar Lundbohmsgården i samarbete med SPIS Kiruna. Boende på Scandic Kiruna inklusive frukost.

 • Dag 7 11/10:: KIRUNA - UMEÅ

  Avresa Kiruna C på morgonen. Resa till Umeå i järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar. Lunch och middag serveras ombord och avnjuts i tågets restaurangvagn. Ankomst efter middagen. Boende på Elite Hotel Mimer i Umeå.

 • Dag 8 12/10:: UMEÅ - STOCKHOLM

  Avresa Umeå C på morgonen. Resa till Stockholm C. Sista dagen i järnvägsmuseets 40, 50- och 60-tals förstaklassvagnar. Lunch och middag ombord i tågets restaurangvagn. Ankomst till Stockholm C på kvällen.

Karta