Skip to main content

Familjekul fjäll och historieland Jamtli

Upplev Inlandsbanan med familjen i sommar!


Vi är glada att få presentera en paketresa som riktar sig till hela familjen - liten som stor! 
Ni kommer att resa i vår charmiga och gemytliga rälsbuss Y1 från 80-talet längs Inlandsbanans södra del från Mora till Östersund. Om ni har tur får ni se en älg eller ren under färden och vår tågvärd ombord berättar gladeligen om platserna ni passerar. Fikastoppet i Fågelsjö och även middagsstoppet i Åsarna är förutom mättande också perfekta tillfällen att få bort lite spring i benen. I Östersund, vid Storsjöns strand, får ni uppleva Jamtli historieland där ni även övernattar på Jamtlis vandrarhem. Ni har också tid att utforska sommarstaden Östersund innan tåget sedan tar er vidare till STF Storulvån fjällstation där ett familjeanpassat fjälläventyr väntar i oförglömlig miljö. Med på din resa finns tågvärdarna
De hjälper dig tillrätta, tar upp dina mat- och fikabeställningar och löser i möjligaste mån mer praktiska önskemål. Tågvärdarna är kunniga och berättar också om platser, sevärdheter och naturen när ni färdas längs banan och landskapet. De följer inte med till boende eller aktiviteter, men finns däremot alltid tillgängliga ombord på Inlandsbanans tåg.

Dagsprogram

 • Med reservation för ändringar.

 • Dag 1: Mora-Östersund

  Familjepaketet startar i Mora, här har ni möjlighet att utforska Mora på egen hand. Våra tips på aktiviteter är: ta ett dopp i Siljan, besök glassbåten vid kajen, spela minigolf på Mora Camping. Ta en tur till dalahästtillverkningen i Nusnäs, besök Zorngården eller Vasaloppsmuseet. Inlandsbanan tar er från Mora till Östersund efter lunch och ni ankommer till Östersund på kvällen. Under resan längs Inlandsbanan passerar ni bland annat Storstupet och Helvetesfallet - två gamla flottningsplatser där tåget saktar in så ni kan se naturens skådespel. Det finns gott om vilda djur i detta område framförallt älg och björn, har ni turen på er sida kan ni se skymten av dessa. Ta gärna med er kikare. 

  Mora-Östersund
 • Dag 2: Heldag i Östersund

  Östersund är en riktig sommarstad. Här finns mycket att uppleva, i paketet ingår entré till Jamtli Historieland med extra allt. Under sommaren vaknar Jamtlis gårdar till liv-här får ni följa med på en lekfull tidsresa i historien. Rollspel, shower och roliga upptåg för både barn och vuxna. Kanske längtar ni ut till sjöss och följer med på M/S Thomée och spanar efter storsjöodjuret, eller njuter av glass på någon av stadens mysiga caféer. Vill ni bada kan vi rekommendera att man går ner till Surfbukten vid Storsjön här kan man bada från badbryggor eller hoppa från hopptorn. Vid sämre väder passa på att besöka Multi challenge som erbjuder allt från Boda-Borg utmaningar till gokart och bowling.

  Heldag i Östersund
 • Dag 3: Östersund-Storulvån

  Idag börjar resan tidigt, morgontåget går från Östersund till Duved, på resan passerar ni Åre och får se en skymt av Åreskutan innan ni ankommer till Duved. Transfer inväntar vid ankomst och ni reser sedan vidare med buss till Storulvån och vägs ände. Här bor ni på STFs fjällstation Storulvån, som ligger mitt ute i fjällvärlden. Här får ni andas fjälluft och njuta av det naturen ger. Bekanta er med anläggningen, gör en vandring, finns lätta vandringar och mer avancerade för den som har vana. Vill ni bada kan vi rekommendera ett dopp i Stor-Ulvån som ringlar alldeles utanför fjällstationen. Bastu finns på anläggningen för den frusne (ta med badkläder). Behöver ni köpa med proviant eller hyra utrustning finns det en butik på fjällstationen. Frukost, lunch och middag serveras dagligen mot tillägg.

  Östersund-Storulvån
 • Dag 4: Heldag på Storulvån

  Efter en god fjällfrukost har ni hela dagen att utforska Storulvån och dess omgivning. Vill ni vara kreativa och måla ute i det fria? Ta med ritblock och färger. I fjällen blir man inspirerad! Att äta en fjällpicnic med medhav matsäck kan inte bli varken godare eller vackrare i denna fjällmiljö. Från Storulvån kan ni vandra med familjen på kortare eller längre turer. Önskar ni guidad tur går det att förboka på fjällanläggningen. Det finns mycket att uppleva för liten och stor i naturen, sommaren och midnattsljuset talar för sig själv. Här skapar ni minnen för livet. Sällskapsrum med spel och självhushåll finns till förfogande på fjällanläggningen.

  Heldag på Storulvån
 • Dag 5: Storulvån-Östersund

  Sista dagen på Storulvån innan hemresa mot Östersund. Efter fjällfrukost har ni en heldag att skapa nya äventyr. Vandring, klättring eller bad. Ni sätter er agenda, vill ni ha guidad tur finns det självklart möjlighet att förboka det. Fjälläventyret är olika för alla och här finns något som passar hela familjen. På eftermiddagen/kvällen vinkar ni på återseende till fjällen, då går transfer till Duved där ni tar tåget vidare till Östersund och slutdestinationen för denna paketresa. Önskar ni hjälp att förlänga resan alternativt att boka anslutningsbiljetter med tåg så hjälper vi gärna er med detta.

  Storulvån-Östersund

Datum och priser

StartdatumAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/6Familjekul fjäll och historieland JamtliFå platser5 900:-Boka
9/7Familjekul fjäll och historieland JamtliFå platser5 900:-Boka
3/8Familjekul fjäll och historieland JamtliFå platser5 900:-Boka
9/8Familjekul fjäll och historieland JamtliFå platser5 900:-Boka

Karta

Hotell

Jamtli Vandrarhem
Jamtli vandrarhem – boende i Östersund mitt i historiska miljöer - På Jamtli Vandrarhem hittar du ett unikt och prisvärt boende när du är på besök i Östersund. Jamtli Vandrarhem är beläget en knapp...
STF Storulvån
STF Storulvån Fjällstation - Vid vägs ände - Våra standardrum är 2-bädds och 4-bäddsrum där du varken behöver ta med dig egna lakan eller tänka på städningen. Egen dusch och toalett hittar du på rum...