Skip to main content

Cykla | Mitt i Äventyret

Har du tänkt på att du kan ta tåget till ditt cykeläventyr?

Längs med Inlandsbanan finns det massor av olika typer av cykling, bland annat så kan du cykla åtskilliga mil längs med E45 som stryker längs med Inlandsbanan större delen av sträckningen. Men det finns även massor med grusvägar, cykelleder och downhill/enduro för dig som känner dig lite mer äventyrlig. Äventyren är många och begränsas bara av fantasin. Det finns massor av vägar, stigar, fjäll och leder att utforska så låt oss ta dig med dit! 

 

Mora/Orsa

Mora/Orsa
Runt om i Dalarna finns det massor av olika leder och stigar som är trevliga att cykla på. Visit Dalarna har samlat upp några utav dem här

Röjan

Röjan
Från Röjan kan du ta dig till Vemdalsfjällen, här har de ordnat med pumptrack och Destinationsbolaget har markerat ut cykelleder längs med stigar och grusvägar för den som vill ut på lite längre turer. 

Östersund

Östersund
I Östersund har du goda cykelmöjligheter. Varför inte ta cykeln upp på Frösöberget för att sedan slänga dig ut för de handbygda stigarna längs med berget. Östersund har blivit lite av Sveriges tillhåll för endurocyklister. Det finns fler leder i Brunflo och i Fugelsta. Massor att utforska helt enkelt. Läs mer här!

Vilhelmina

Vilhelmina
Hoppa av i Vilhelmina och cykla Vildmarksvägen längs med Stora sjöfallet. Garanterat en upplevelse, speciellt om du gör det i början av juni då det fortfarande finns massor av snö kvar längs med vägen. 

Storuman

Storuman
Har du testat kyrkstigen? Annars brukar Hotell Toppen kunna köra dig och cykeln ut till sevärdheter utanför Storuman för att du sedan ska cykla hem igen.

Arvidsjaur

Arvidsjaur
Prova naturstigen runt Vittjåkksfjället eller testa skidspåren som går utmärkt att cykla i.

Porjus

Porjus
Ifrån Porjus har du en sväng och sedan är du på vägen mot Stora sjöfallet och Ritsem, här kan du njuta av fina vyer rätt in i hjärtat av Svenska fjällkedjan. Och varför inte ge dig vidare ut på cykeläventyr i den? 

Gällivare

Gällivare
Cykla downhill på Dundret eller ta en naturskön sväng längs skogsstigarna