Skip to main content

Upptäck Inlandsbanan

Pris från:
12 995:-
Dagar:9
 • Fossilfri resa med Inlandsbanan Mora-Gällivare-Mora.
 • 8 nätter på mellanklass­hotell, rum m. dusch/wc inkl. frukost.
 • Inträde till Zorngården eller Zornmuseet i Mora.
 • Entré till Jamtli i Östersund.
Boka resa

Följ med till några av de mest intressanta platserna i det mångsidiga inlandet, från skärgårdsidyll till vidunderlig vildmark.

Resan börjar i Kristinehamn eller Mora, du väljer, och tåget tar dig ända upp till Gällivare i Lappland. På vägen dit får du bland annat beundra Zorns målningar i Dalarna och färdas genom tid och rum på Jamtli i Östersund. Längre norrut längs Inlandsbanan möter du den samiska kulturen och kan förundras över storheten i världsarvet Laponias orörda natur. Du kommer att passera Polcirkeln och med egna ögon se midnattsljuset. Vägen kantas av spännande vildmarksupplevelser och kryddas med inlandets goda mattraditioner. Förbered dig på en resa för alla sinnen.

 

Programmet i korthet

Start Kristinehamn: Dag 1: Ankomstdag Kristinehamn
                              Dag 2: Kristinehamn-Mora (därefter samma program oavsett startort)
Start Mora: 
Dag 1: Ankomstdag Mora (om vald startort Mora)
Dag 2: Mora-Östersund
Dag 3: Heldag i Östersund
Dag 4: Östersund-Arvidsjaur
Dag 5: Arvidsjaur-Gällivare
Dag 6: Heldag i Gällivare
Dag 7: Gällivare-Vilhelmina
Dag 8: Vilhelmina-Östersund
Dag 9: Östersund - Mora - (Kristinehamn dag 10 då resan startas en dag tidigare)

I paketet ingår

 

 • Fossilfri resa på Inlandsbanan 
 • Tågresa med Tågab Kristinehamn - Mora - Kristinehamn inkl. platsreservation om startort Kristinehamn
 • Övernattningar på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl frukost
 • Inträde till Zornmuséet i Mora
 • Entré till Jamtli i Östersund

Tillval

+  Avbeställningsskydd (300 kr per person)
+  Extranatt på hotell före och efter paketresan
+  Anslutningsresor med tåg (kan även bokas direkt på SJ.se)

 

 

Dagsprogram

 • Du väljer om du vill att resan ska starta i Mora eller Kristinehamn. Beroende på startort blir resan 9 eller 10 dagar.

  Det är möjligt att starta denna paketresa från annan ort längsmed banan. Kontakta vår kundtjänst för vidare information.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1: Ankomstdag Mora

  Välkommen till Dalarnas pärla Mora. Hit reser du på egen hand och det är valfri ankomsttid eftersom resan börjar med en övernattning på hotell. Passa på att ta en kvällspromenad längs vackra Siljan.

  Om du valt att starta i Kristinehamn började din resa med en hotellnatt i Kristinehamn igår och idag har du färdats genom Bergslagen.

  Ankomstdag Mora
 • Dag 2: Mora-Östersund

  Idag hinner du förslagsvis med ett besök på Zornmuséet där entré ingår, Vasaloppsmuseet eller en skön promenad längs vackra Siljan innan tåget går. På eftermiddagen tar Inlandsbanan dig vidare genom Härjedalen. Här kommer du riktigt nära vildmarken och åker genom björntäta skogar. På kvällen färdas vi sista biten längs Storsjön där odjuret bor, innan vi når Jämtlands residensstad Östersund.

  Mora-Östersund
 • Dag 3: Heldag i Östersund

  Östersund är en riktig sommarstad med stort utbud av sevärdheter och aktiviteter. Du kan promenera till Jamtli och möta människor och miljöer från flera tidsepoker, entré ingår.* Kanske vill du upptäcka staden på egen hand? Cykel finns att hyra hos turistbyrån, där du även kan få med dig en cykelkarta, trevlig tur! Du kan även ta bussen ut till Frösö kyrka och kompositören Peterson-Bergers Sommarhagen där du kan njuta av storslagen utsikt. Middagen intas med fördel på en av stadens många uteserveringar.

  Heldag i Östersund
 • Dag 4: Östersund-Arvidsjaur

  Dagens etapp tar dig genom Jämtland och Ångermanland in i Sveriges största landskap Lappland. I Vilhelmina blir det lunchuppehåll hos den flerfaldigt prisade mathantverkaren Martin på Bergmans Fisk. Därefter blir det uppehåll i Storuman där du ser det byggnadsminnesmärkta stationshuset. I Sorsele gör vi ett kort stopp för besök på Inlandsbanemuseet där vi får en inblick i hur det gick till att bygga banan för mer än hundra år sedan. På eftermiddagen kommer du fram till Arvidsjaur.

  Östersund-Arvidsjaur
 • Dag 5: Arvidsjaur-Gällivare

  Förmiddagen är fri för egna aktiviteter och ett besök i Lappstaden är ett måste. På eftermiddagen kliver du på Inlandsbanan igen och strax innan Jokkmokk passerar du Polcirkeln, där tåget gör ett stopp. Därefter åker du sedan genom världsarvet Laponia innan du når Inlandsbanans och dagens slutstation, Gällivare.

  Arvidsjaur-Gällivare
 • Dag 6: Heldag i Gällivare

  Gällivare, Inlandsbanans nordligaste destination, erbjuder en uppsjö av intressanta sevärdheter och spännande aktiviteter.
  Från turistcentret, som ligger precis vid tågstationen, avgår guidade midnattssolsturer och turistbyråns trevliga personal ger er också massor med bra tips på vad man kan göra en dag i Gällivare.
  Promenera längs Kulturstigen intill Vassaraälv, upptäck den pågående samhällsomvandlingen eller hyr kajak och njut av utsikten över fjället Dundret.

  Heldag i Gällivare
 • Dag 7: Gällivare-Vilhelmina

  Idag styr vi kosan söderut och färden går till Vilhelmina. Landskapet som passeras ser faktiskt annorlunda ut från ”andra hållet”. Strax innan tåget ankommer till Vilhelmina som är dagens slutmål gör vi ett middagsstopp på Bergmans Fisk. Passa på och köp med något gott!

  Gällivare-Vilhelmina
 • Dag 8: Vilhelmina-Östersund

  I Vilhelmina hinner du med både besök på hembygdsmuseet och i Kyrkstan innan tåget avgår på eftermiddagen och tar dig vidare söderut mot Östersund. Färden går bland annat genom Strömsunds kommun. Här inspirerade det vattenrika fjällandskapet Beppe Wolgers till bland annat filmen Dunderklumpen!

  Vilhelmina-Östersund
 • Dag 9: Östersund - Mora - (Kristinehamn)

  Efter en tidig frukost avslutas resan med sista etappen söderut på Inlandsbanan till Mora dit du ankommer på eftermiddagen.

  Valde du att starta i Kristinehamn är detta din tionde resdag. I Mora byter du till Tågabs tåg för sista etappen tillbaka till Kristinehamn.

  Storstupet sett från tåget

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/6MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
29/6MoraUpptäck Inlandsbanan612 995:-Boka
2/7MoraUpptäck Inlandsbanan312 995:-Boka
6/7MoraUpptäck Inlandsbanan812 995:-Boka
9/7MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
3/8MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
6/8MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
10/8MoraUpptäck Inlandsbanan812 995:-Boka
13/8MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
17/8MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka
20/8MoraUpptäck InlandsbananMer än 812 995:-Boka

Hotell

Park Hotell, Kristinehamn

Park Hotell, Kristinehamn

Börjar du din resa i Kristinehamn bor du första natten på Park Hotell. - Välkommen till ett gemytligt boende i lugn och avstressad miljö. Enkelt hotell i parkmiljö tre minuters gångväg från Kristineh...
Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell

Mora Hotell & Spa

Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...
Sovrum med utsikt Clarion Hotel Grand Östersund

Clarion Hotel Grand, Östersund

Personligt fullservicehotell mitt i staden, shoppinggatan precis utanför. Välutrustade rum med trådlöst internet. Populär restaurang och bar med lokala och internationella rätter samt något gott att d...
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur

Hotell Laponia, Arvidsjaur

Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Fasaden av Quality Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland, Gällivare

Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...