Skip to main content
Cyklister på vägen under Mora sommarvecka

Mora

I MORA HAR DU NÄRA TILL ALLT

Du kan ta del av centrumkärnans breda utbud av fina kaféer, restauranger och butiker, samtidigt är det nära till idrottsarenornas energi och naturens frid. Allt detta under en halvtimmes promenad. Moraregionen har ett stort utbud av platser och anläggningar som bara måste upplevas. Det är en härlig blandning av tradition och nytänkande där mycket går i aktivitetens tecken.

MÖJLIGHETER TILL ETT AKTIVT LIV

Idrotten, kulturen och naturen är ständigt närvarande i Mora. Här kan du inspireras och ta del av både stora och små evenemang av hög kvalitet. Vasaloppets vinter- och sommarvecka växer så det knakar. Buster&Starlet cup i innebandy och Siljan runt på cykel är några andra av de stora evenemangen. På kultursidan har du till exempel kammarmusikfestivalen Vinterfest och det nybyggda operahuset utanför Mora, Vattnäs konsertlada. Traditionellt finns det förstås mycket att uppleva kring juletid och midsommar. Möjligheterna att utöva aktiviteter av olika slag är mycket stora i Mora. Ta del av dem och njut av livet.

ZORNMUSEET, UPPLEV EN MÄSTARES VERK

Som konstnär var Zorn kapabel till allt och i vilken teknik som helst. På museet möter du berömda oljemålningar och akvareller som Vallkulla och Törnsnåret, virtuosa träskulpturer som Mona och Mormor, men också andra trä- och silverarbeten, teckningar och grafik. Zorns fabulösa vattenstudier bildar en hel vägg i utställningen, medan hans eleganta oljeskisser täcker en annan. Här på Zornmuseet kan du hitta din egen favorit bland kända och okända verk. Passa också på att besöka Zorngården, makarna Zorns hem som är välbevarat från början av 1900-talet, det är originellt inrett och förstås ett av landets mest berömda konstnärhem.

MORA OUTDOOR, PORTALEN TILL ÄVENTYRET   

Mora outdoor är webbportalen där du får bra vägledning ut i det fantastiska friluftsliv som Mora erbjuder och som vi gärna delar med oss av. Här kan du inspireras och få tips på fina naturupplevelser. Du hittar bland annat utmärkta vandrings- och cykelturer.  Moras skidspår och löprundor håller hög standard och är också välbesökta. Våra naturreservat är gömda skatter av upplevelser som bara väntar på att bli upptäckta.