Skip to main content

Norrlands själ

Status:
EJ BOKNINGSBAR

Bokningen för 2021 väntas öppna under november, välkommen redan nu med din intresseanmälan! 

Resan för dig som fascineras av Norrland, naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur.

Öppna dina sinnen och res med Inlandsbanans tåg genom Norrland till midnattssolens och samernas land, Sápmi. Här möter du människorna, maten, hantverket och historien. Du får lyssna till starka berättelser om kärleken till renen, det hårda livet och de urgamla traditioner som fortfarande lever kvar. Båtsuoj Samecenter är ett av många guldkorn som väntar längs vägen, liksom det unika Silvermuséet i Arjeplog. I Gällivare väntar midnattssljuset.

I paketet ingår

 • 7 övernattningar på mellanklasshotell, del i dubbelrum med dusch/wc inkl. frukost
 • Besök på Båtsuoj Samecenter inkl. måltid
 • Guidad tur i Arjeplog, busstur till Galtispouda och besök på Silvermuseet inkl lunch
 • Entré fjäll- och samemuseét Àttje i Jokkmokk och Jokkmokks Fjällträdgård
 • Fossilfri resa på Inlandsbanan inklusive Inlandsbanekort och platsbiljetter
 • Transfer med buss

TILLVAL

+ Avbeställningsskydd 300 kr

 

Dagsprogram

 • Med reservation för ändringar.

 • Dag 1 måndag: Ankomstdag Östersund

  Välkommen till Jämtlands residensstad Östersund och starten på din resa med Inlandsbanan. Ta gärna en kvällspromenad längs Storsjöns strand.

  Ankomstdag Östersund
 • Dag 2 tisdag: Heldag i Östersund

  Nu väntar en hel dag av nya upplevelser i Östersund. Vill du redan här bekanta dig med den samiska kulturen besöker du museet Jamtli och kanske hantverksbutiken Gaupa.

  Heldag i Östersund
 • Dag 3 onsdag: Inlandsbanan och Båtsuoj samecenter

  Idag är det dags för första etappen på Inlandsbanan och tåget går norrut, förbi Ströms Vattudal. Du kan blicka ut över väldiga skogar och fiskrika vatten. Banan går nu in i Sveriges största landskap, Lappland. I Slagnäs fortsätter resan med en kort busstur till Båtsuoj Samecenter, där du med alla sinnen kan ta del av det samiska livet. Här får du njuta av en samisk måltid som serveras i traditionell kåta samtidigt som du får dig goda berättelser till livs. Från Båtsuoj åker vi vidare till Arjeplog, en ort som väl speglar det samiska arvet och som till invånarantalet är en av Sveriges minsta kommuner.

  Inlandsbanan och Båtsuoj samecenter
 • Dag 4 torsdag: Arjeplog och Silvermuséet

  Dagen börjar med en kort vandring till fots i Arjeplogs centrum med berättelser om livet där idag samt några historiska tillbakablickar. Därefter väntar ett besök på Silvermuseet, där samernas silver glimmar i Silversalens blå valv. Lunch intas på Hotell Lyktan. Resan tillbaka till Inlandsbanan går via Arjeplogs stolta lågfjäll Galtispouda där man en dag med klart väder ser 140 km, 360 grader. Utsikten är enastående och kamera är att rekommendera. Vi ansluter till Inlandsbanan i Arvidsjaur, och strax innan tåget kommer fram till Jokkmokk passerar du Polcirkeln – gränsen för midnattssolens land.

  Arjeplog och Silvermuséet
 • Dag 5 fredag: Samekultur i Jokkmokk

  Nu har du nästan en hel dag för att besöka sevärdheter i arktiska Jokkmokk. Ett besök på Ájtte – Svenskt Fjäll och samemuseum, rekommenderas, liksom den intilliggande Jokkmokks Fjällträdgård, där du kan studera fjällvärldens flora. Entré ingår i paketet. Se också platserna där legendariska Jokkmokks Vintermarknad gått av stapeln i över 400 år, och kika in på Jokkmokks Tenn och njut av alla vackra hantverk i tenn, silver och guld. Tidig kväll går resan med Inlandsbanan vidare genom nationalparksområdet och världsarvet Laponia, till Inlandsbanans nordligaste station: Gällivare. Här väntar midnattsljuset.

  Samekultur i Jokkmokk
 • Dag 6 lördag: Heldag i Gällivare

  Efter en god frukost på hotellet är dagen fri för egna aktiviteter. I Gällivare finns rik kultur och vacker natur. Kanske ett besök i Europas största koppargruva Aitik lockar eller en vandring på Dundret. Besök gärna Gällivare Turistcenter för fler tips och inspiration.

  Heldag i Gällivare
 • Dag 7 söndag: Inlandsbanan Gällivare - Östersund

  Efter en tidig frukost går resan med Inlandsbanan åter söderut mot Östersund. Landskapet som passeras ser faktiskt annorlunda ut från ”andra hållet”.

  Inlandsbanan Gällivare - Östersund
 • Dag 8 måndag: Hemresa

  Paketresan avslutas efter en god frukost på hotellet i Östersund.

Karta

Hotell

Sjön Talvatis och kåta i förgrunden till Hotell Jokkmokk

Hotell Jokkmokk, Jokkmokk

Hotell Jokkmokk Med sina 75 rum och 120 bäddar ligger Hotel Jokkmokk beläget mitt i centralorten Jokkmok med kort gångavstånd till butiker, fjäll och samemuseum, fjällträdgård och övriga sevärdheter...
Fasaden av Quality Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland, Gällivare

Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...
Sovrum med utsikt Clarion Hotel Grand Östersund

Clarion Hotel Grand, Östersund

Personligt fullservicehotell mitt i staden, shoppinggatan precis utanför. Välutrustade rum med trådlöst internet. Populär restaurang och bar med lokala och internationella rätter samt något gott att d...
Utsidan av Hotell Lyktan i Arjeplog

Hotell Lyktan, Arjeplog

Trevligt hotell i centrala Arjeplog. 200 m till Silvermuseet. Stor frukostbuffé, kök för självhushåll för vandrarhemsgäster finns Avstånd till järnvägsstation: 86 km Arvidsjaur, gratis buss vid uppvis...