Skip to main content

Inlandsbanan och Hurtigruten

Status:
Snart öppnar vi bokningen! Men du kan redan nu anmäla ditt intresse till boka@inlandsbanan.se

Montage Nestorville

Välj det bästa av två världar! Kombinera den svenska vildmarken med en av världens vackraste kryssningar, Hurtigruten. 

Den här resan förenar två länders historiska och unika färdleder -här andas du ena dagen fjälluft och känner dagen efter havsbrisen när du färdas längs med Norges kust. På väg norrut reser du med tåg på Inlandsbanan genom skogslandskap och också kulturlandskapet och världsarvet Laponia med fjäll, sjöar och forsande vatten. 

När du sedan vänder söderut tar anrika Hurtigruten med dig genom de norska fjordarnas sagolika rike ner till Trondheim.

Med på din resa längs med Inlandsbanan finns tågvärdarna

De hjälper dig tillrätta, tar upp dina mat- och fikabeställningar och löser i möjligaste mån mer praktiska önskemål. Tågvärdarna är kunniga och berättar också om platser, sevärdheter och naturen när ni färdas längs banan och landskapet. De följer inte med ombord på andra tågsträckningar eller Hurtigruten, till boenden eller aktiviteter, men finns däremot alltid tillgängliga ombord på Inlandsbanans tåg.

 

 

All bokning sker på förfrågan och datum läggs upp löpande

Observera att all bokning av den här paketresan blir på förfrågan. Er bokning är därmed inte helt bekräftad förrän ni har mottagit vår bokningsbekräftelse på angiven e-post. Vid nekad förfrågan hjälper vi er gärna att hitta ett nytt reseupplägg. 

Fler avresedatum i slutet av sommaren kommer att läggas upp löpande i mån av tillgänglighet. 

I priset ingår

 • Resa på Inlandsbanan Mora -Gällivare och Östersund-Mora, inklusive platsreservationer 
 • 6 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med WC/dusch inklusive frukost
 • Entré till Zornmuséet i Mora 
 • Tåg Gällivare - Narvik
 • Buss/transfer Narvik–Harstad
 • Hurtigruten Harstad–Trondheim, 2 nätter (del i ospecificerad insideshytt inklusive frukost)
 • Tåg Trondheim–Östersund

TILLVAL

+ Uppgradering till utsideshytt (i mån av tillgänglighet)
+  Avbeställningsskydd / 300 kr per person (giltigt mot läkarintyg)
+  Extranatt på hotell före och efter paketresan - kontakta oss i så fall innan du genomför din bokning. 
+  Anslutningsresor med tåg (kan även bokas direkt på SJ.se)

Dagsprogram

 • Med reservation för ändringar. Pga banarbete kan i undantagsfall tåg ersättas med buss.

 • Dag 1: Ankomstdag Mora

  Välkommen till Dalarnas pärla Mora. Hit reser du på egen hand och det är valfri ankomsttid eftersom resan börjar med en övernattning på hotell. I Mora finns kultur och utflyktsmål för alla. Du hinner förslagsvis med ett besök på Vasaloppsmuseet, Zorngården eller ta ett dopp i Siljan.

  Ankomstdag Mora
 • Dag 2: Mora-Östersund

  Efter en god frukost har du gott om tid att besöka Zornmuseet som ingår i paketet. På eftermiddagen tar du plats på tåget för första etappen på Inlandsbanan. Storstupet och Helvetesfallet är två gamla flottningsställen där tåget saktar in så att du kan se naturens eget skådespel. Resan avslutas i Östersund där kanske en promenad längs Storsjön kan locka.

  Mora-Östersund
 • Dag 3: Östersund - Arvidsjaur

  Från Östersund går färden norrut mot Lappland, Sveriges största landskap. Du passerar djupa skogar, älvar och ser fjällen i fjärran. Det här är också renens land, så bli inte förvånad om du ser såväl renar som älgar och björnar längs med spåret. I Arvidsjaur rekommenderas ett besök i Lappstaden.

  Östersund - Arvidsjaur
 • Dag 4: Arvidsjaur-Gällivare

  Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På väg norrut passeras sedan Polcirkeln och du färdas genom världsarvet Laponia där det finns fjäll, sjöar och urskogar. Detta är ett samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden, med ett rikt växt- och djurliv. Efter ankomst till Gällivare på kvällen rekommenderar vi om du reser i början av sommaren en promenad i midnattsljuset.

  Arvidsjaur-Gällivare
 • Dag 5: Gällivare-Narvik-Harstad

  Resan fortsätter med tåg förbi Kiruna vidare mot Abisko nationalpark där du kan se Lapporten. Snart når du Riksgränsen och efter en naturskön tur är du framme i Narvik. Från Narvik blir det landsvägsbuss till hamnstaden Harstad, porten till vackra Lofoten.

  Gällivare-Narvik-Harstad
 • Dag 6: Hurtigruten och Lofoten

  På morgonen går du ombord på Hurtigruten som i 130 år har trafikerat den norska kusten. Båten går in och vänder i vackra Trollfjorden och lägger på kvällen till vid Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Passa på att gå iland och se dig omkring.

 • Dag 7: Hurtigruten och De Syv Söstre

  Den här dagen reser du längs Helgelandskusten som bjuder på mer än 1000 öar. Polcirkeln passeras på väg söderut på morgonen och du ser bland annat ”De Syv Söstre”, sju vackra fjälltoppar som är 1000 meter höga.

  Hurtigruten och De Syv Söstre
 • Dag 8: Trondheim-Östersund

  När du vaknar är du i Trondheim. Här kan du passa på att besöka den mäktiga Nidarosdomen och fiskehamnen Ravnkloa innan tåget avgår mot Östersund.

 • Dag 9: Östersund-Mora

  Efter frukost på hotellet tar Inlandsbanan dig tillbaka till Mora.

Karta

Hotell

Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell

Mora Hotell & Spa

Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...
Frukost med kaffe och frukt,fil och bröd på Hotell Östersund

Hotell Östersund

När du bor på Hotell Östersund möts du av personlig omtanke, sköna sängar, utsökta måltider och elegant, stilren design vart man än ser. Det är helt enkelt en perfekt plats för avkoppling. Här finner...
Scandic Harstad

Scandic Harstad

Vårt hotell i Harstad ligger i stadens centrum, nära vattnet och kollektivtrafik. Det är en bra utgångspunkt för cykelutflykter, dagsutflykter till Lofoten, Grottebadet äventyrsbad eller den närliggan...
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur

Hotell Laponia, Arvidsjaur

Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Fasaden av Quality Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland, Gällivare

Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...