Skip to main content

Fjälltåget

Res med Snälltågets nattåg till Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll

Ta nattåget till fjällen och vakna utvilad på din första skiddag. Resan börjar i Malmö eller Stockholm på onsdag kväll med ankomst till din fjälldestination dagen efter. Återresa sker torsdagen en vecka senare.

I februari 2020 kan du resa med Snälltåget till Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll med avresa onsdagar 5/2, 12/2 och 19/2 från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55) med ankomst till respektive destination på torsdagen. Hemresan sker på tordagar 13/2, 20/2 och 27/2 med ankomst Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10). Tåget går till Dorotea, Vilhelmina och Storuman och därifrån reser du med anslutande transfer till respektive destination.

För mer info om bokning och priser se Snälltågets hemsida eller respektive destination till höger.

Snälltågets restaurangvagn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bakgrund till nattågssatsningen

Det stora intresset och framgången med nattågstrafiken till Vemdalsfjällen ligger bakom idén om att titta närmare på förutsättningarna för tågtrafik norrut längs Inlandsbanan vintertid. Planerna på nattågstrafik från södra Sverige till fjälldestinationerna i Lappland har funnits länge. 2019 var förutsättningarna de rätta. Satsningen är ett samarbete mellan Snälltåget, Inlandsbanan samt flera destinationer och aktörer i Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll, Borgafjäll och Dorotea.

Läs mer om nattågstrafiken till Lapplandsfjällen, hur initiativet uppkom och hur det genom samarbete blev verklighet här: Bakgrund till Fjälltåget