Skip to main content

Vinter-weekend

Pris från:
1 895:-
Dagar:3
  • Fossilfri tur- och returresa med Inlandsbanan
  • 2 nätter på mellanklasshotell i rum med wc/dusch
  • 2 st hotellfrukostar
Boka resa

Unna dig en vinter-weekend. Res hållbart med Inlandsbanan och upplev Östersund eller Mora under en helg.
 

Ibland längtar man bara efter att få byta miljö och komma bort ett slag. Vad passar då bättre än ett av våra weekend-paket? Hållbart resande, bekvämt boende på hotell och två goda hotellfrukostar ingår. Dagarna fyller du själv med aktiviteter utifrån dina intressen.

Avgångar: helgerna under perioden 19 december - 19 april.

 

 

Östersunds-weekend

 

Vinterstad, matstad och shoppingstad

Kontrasten mellan stad & fjäll är två ingredienser som gör Östersund unik och till en fantastisk vinterdestination. Pulsen i staden, lugnet i naturen, mat och evenemang – här finns massor att upptäcka och göra. Östersund är också en stad för matälskare. Här finns många spännande matupplevelser att ta del av, gott om högklassiga råvaror, flest mathantverkare i hela landet och många prisbelönta krogar. Här kan du hitta dina favoriter! 2019 utnämndes Östersund till årets stadskärna. Här kantas gränderna i city av små mysiga butiker och längs gågatan hittar du även de stora butikskedjorna och galleriorna.

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda här>>

Dag 1 fredag Mora - Östersund

På morgonen avgår Inlandsbanan från Mora och du färdas genom ett vintrigt landskap genom Dalarna, Härjedalen och Jämtland innan du når Östersund under tidig kväll. I Östersund finns ett stort utbud av restauranger så vi hoppas att du får en god middag innan du kryper ner mellan vita lakan. 

Dag 2 lördag Östersund

Du har hela dagen till förfogande, vi rekommenderar ett besök på Jamtli med Nationalmuseum Norr eller shopping i stadens mysiga butiker. Om vädret tillåter öppnar Vinterparken nere vid Storsjöns strand i februari och då kan man hyra långfärdsskridskor eller bara ta en promenad på isen.

Dag 3 söndag Östersund - Mora

Efter frukost avgår Inlandsbanan och tar dig söderut, tillbaka till Mora. 


 

 

Clarion Hotel Grand Östersund

Mitt i stadens puls vid Stortorget hittar du Clarion Hotel Grand Östersund- ett levande hotell med gångavstånd från allt det spännande Östersund har att erbjuda. Med 197 hotellrum, relax med pool och bastu, samt bar och restaurang Kitchen & Table arbetar de passionerade medarbetarna varje dag för att skapa oförglömliga upplevelser. Varje dag. Varje gång. Välkommen!

Läs mer om hotellet här>>

 

 

 

 

Mora-weekend

 

 

KULTUR, NATUR OCH AKTIVITETER I HJÄRTAT AV DALARNA

I Mora finns dalahästar, Sagolandet Tomteland, Zorn, Vasaloppet och hockey med Mora IK. Promenera i de natursköna omgivningarna eller ge dig ut på längdskidor eller skridskor. Ta del av både natur och kultur. Förutom ett rikt utbud av friluftsaktiviteter finns här Sagolandet Tomteland. Vasaloppet är ett fenomen som sätter Sverige i rörelse, året runt. Mora är ett centrum för hantverk och industri, som till exempel Morakniv från Östnor och Dalahästen från Nusnäs. Ett måste är ett besök på Zornmuseet som erbjuder både permanenta och temporära utställningar. Dessutom är Mora Dalarnas norra centrum för handel och näringsliv med ett 100-tal butiker.

Läs mer om vad Mora har att erbjuda här>>

Dag 1 fredag Östersund-Mora 

På morgonen avgår Inlandsbanan från Östersund C och du färdas genom ett vintrigt landskap genom Jämtland och Härjedalen innan du når Dalarna och Mora strax efter lunchtid. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och sedan hoppas vi att du får en god natts sömn i vita lakan. 

Dag 2 lördag Mora

Du har hela dagen till förfogande, vi rekommenderar ett besök på Zornmuseet och en promenad i de natursköna omgivningarna vid Siljans strand.

Dag 3 söndag Mora - Östersund

Efter en god frukost har du förmiddagen och lunchen till förfogande innan Inlandsbanan på eftermiddagen tar dig tillbaka till residensstaden Östersund. 

 


 

 

Mora Hotell & Spa

Med oslagbar utsikt över Siljan och endast 100 meters avstånd från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården är närheten till dalakulturen total. Njut av äventyr, kultur och härlig dalanatur samtidigt som du bor bekvämt och centralt på ett hotell med hög standard. Missa inte vår satsning på lokalproducerade råvaror, som resulterar i smakrika rätter i vår restaurang.

Läs mer om hotellet här>>

 

I paketet ingår

  •  Fossilfritt resande med Inlandsbanan tur och retur.
  • 2 st nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl. frukost.

TILLVAL

+ Avbeställningsskydd (300 kr/ pers)

+ Anslutningsresor med tåg

 

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
3/4Weekendpaket till Mora72 100:-Boka
3/4Weekendpaket till Östersund71 895:-Boka
AvresaDestinationLediga platserFrån pris
10/4Weekendpaket till Östersund31 895:-Boka
AvresaDestinationLediga platserFrån pris
12/4Weekendpaket till Mora72 100:-Boka