Skip to main content

Längdweekend i Åsarna

Status:
Intresserad? Skicka din intresseanmälan till boka@inlandsbanan.se

Utveckla din längskidåkning i det jämtländska skidmeckat Åsarna, även kallat "Guldbyn".

 

Ibland längtar man bara efter att få byta miljö och komma bort ett slag. Vad passar då bättre än vår längdweekend i Åsarna? Resan sker hållbart med Inlandsbanans fossilfria tåg och väl på plats bor ni ändamålsenligt i fräscha stuglägenheter, självklart fullt utrustade och med skidspåren runt knuten. De anrika skidspåren i Guldbyn erbjuder varierad åkning för alla nivåer och spåren prepareras bland andra av självaste Thomas Wassberg.

I paketet ingår en timmes skidlektion med erfaren och meriterad instruktör. Era nyvunna kunskaper får ni därefter tillfälle att slipa mer på under resten av helgen. Vem vet, kanske är det din tur att ropa "Ur spår!" efter denna längdweekend? 

 

 

 

 

Längdåkning

Privatlektion

Med hjälp av erfaren instruktör får du ett helt annat flow i din längdåkning, samtidigt som du åker fortare utan att slösa onödig energi.

Under skidlektionen går vi i lugn och ro in på individuella detaljer – för att du ska utvecklas på bästa sätt. 

Lektionerna är individuellt anpassade och passar allt ifrån dig som är nybörjare och vill lära dig att åka längdskidor till dig som är elitmotionär och vill ta ett ytterligare steg närmare en topplacering i Vasaloppet.

Vi kommer ta kontakt med dig som kund angående tidpunkt för skidlektionen. 

Nybörjare/motionär

Njuta och kunna uppskatta naturen mer med en bättre och enklare framfart i spåren. Oavsett om du vill bli en bättre klassisk- eller skateåkare. Vi utlovar en härlig och rolig upplevelse i spåret med en rad värdefulla och enkla tips för din framtida utveckling.

Elitmotionär

Tillsammans utvecklar vi din teknik för att ta nästa kliv i din skidåkning och få ett än bättre driv i kombination med en ekonomisk åkstil.

Målet är att hitta både större och små nycklar för att du ska kunna plocka många placeringar på Vasaloppet – eller vart just du vill komma med din skidåkning. Allt för att du ska kunna ta dig fram i spåren likt eliten på världscupen. Välj mellan en utvecklande lektion i skate, stakning eller traditionell klassisk åkning.

Skidspåren

Åsarna erbjuder mängder av varierade och välpreparerade längdspår. Inte mindre än 8 stycken, inklusive ett eljusspår. 

 • Eljusspår 5 km
 • Kyrkspåret 4,5 km
 • Kyrkspåret 10 km
 • Kyrkspåret 15 km
 • Tävlingsspår 5 km 
 • Tävlingsspår 10 km 
 • Ski Marathon-spåret
 • Skalbuspåret

Elbelysta motionsspår (elljusspår)

De elbelysta spåren är öppna alla dagar i veckan dagtid. Kvällstid är spåren belyst under tiden 17.00- 21.00. På en del platser finns " Knapp" för att tända belysningen. Skyltning och beskrivningar för hur det fungerar ansvarar drifthållaren för.

Ansvariga drifthållare:
Åsarna IK tel: 0687-302 20,  mob: 073-800 33  

 

Tillval

+ Avbeställningsskydd (300 kr/ pers)

+ Anslutningsresor med tåg

 

 

 

Dagsprogram

 • Välj mellan långhelg tors-sön från Stockholm eller Östersund, alt lör-sön från Östersund. Reser du från Östersund ankommer du till Åsarna på morgonen och åker hem söndag eftermiddag.

  Med reservation för ändringar.

 • Dag 1 Torsdag: Tågresa till Åsarna

  Idag lämnar du hemmet och kliver på tåget som tar dig till Åsarna.

  Från Stockholm: SJ:s tåg tar dig till Mora. I Mora byter du till Snötåget som trafikerar Inlandsbanan på vintern. På väg norrut passerar du genom vintervitt landskap, Dalarna, Hälsningland och Härjedalen innan du når den lilla jämtländska byn Åsarna. Efter incheckning i stuglägenheten rekommenderar vi ett besök på restaurangen.

  Från Östersund: Du kliver på Inlandsbanans tåg på morgonen från Östersund och ankommer Åsarna efter ca 1h färd. Efter incheckning i stuglägenheten är det dags att utforska spåren.

  Tågresa till Åsarna
 • Dag 2 Fredag: Heldag med privatlektion

  Efter en skön natts sömn sätter du på dig skidkläderna direkt från morgonen innan du går till restaurangen för frukost. Efter frukost är det dags att bekanta sig med längdspåren. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad så finns det något för alla. Under dagen får du slipa på tekniken under 1 h privatlektion, tid meddelas när resan bekräftas. Efter lunch så rekommenderar vi att du ger dig ut i spåren igen för att prova dina nyvunna kunskaper.

  Heldag med privatlektion
 • Dag 3 Lördag: Heldag på egen hand

  Körde du på hårt igår kan det kanske vara idé att ta det lite lugnare idag. Du har gott om tid för frukost och efter det kanske det kan vara roligt med en tur i de längre spåren men i lite lugnare tempo? Vad sägs om lite after-ski på restaurangen när ni kommer tillbaka, det är ni väl värda.

  Heldag på egen hand
 • Dag 4 Söndag: Hemresa med tåg

  Efter frukost tar Inlandsbanan dig söderut mot Mora där du byter till anslutande tåg mot Stockholm. Du ankommer Stockholm C efter 16.00.
  Östersund: Du har dagen till skidåkning, Inlandsbanan tar dig tillbaka till Östersund på sena eftermiddagen.

Karta

Hotell

Åsarna Skicenter

Åsarna Skicenter

Olika typer av boende med restaurang och stor outletbutik. Åsarna Skicenter har vandrarhem, stugor och camping, samt fritt Internet. Passande för träningsläger, jakt och fiske, etc. Vandrarhemmet har...