Skip to main content

Inlandsbanan och Havila Kystruten

Status:
Nu har vi stängt för säsongen - är du intresserad av att resa med oss nästa sommar? Kontakta oss gärna på boka@inlandsbanan.se

En storslagen resa där du får uppleva vildmarken längs med Inlandsbanan, njuta av sagolika vyer ut med Malmbanan och se Norges fantastiska kustlandskap - nu med ett nytt rederi, Havila Kystruten, där miljövänliga resor står i fokus

Havila Kystruten är det nyaste rederiet som seglar på den historiska norska rutten mellan Bergen - Kirkenes. Havila driver de fyra nyaste fartygen på rutten med stora hytter, spännande matkoncept samt design och inredning som speglar den norska kusten de seglar på. 

Att kryssa med Havila är det mest miljösnälla sättet att resa den här sträckningen- med moderna, nybyggda hybrid-fartyg, vilka kan köra på el i upp till fyra timmar – utsläppsfritt och helt ljudlöst. 

Programmet i korthet 

Dag 1: Mora
Dag 2: Mora-Östersund
Dag 3: Östersund-Arvidsjaur
Dag 4: Arvidsjaur-Gällivare
Dag 5: Gällivare-Narvik-Harstad
Dag 6: Havila Kystruten och Lofoten
Dag 7: Havila Kystruten och De Syv Söstre
Dag 8: Trondheim - Östersund
Dag 9: Östersund - Mora

 

Med på din resa längs Inlandsbanan finns tågvärdarna

De hjälper dig tillrätta, tar upp dina mat- och fikabeställningar och löser i möjligaste mån mer praktiska önskemål. Tågvärdarna är kunniga och berättar också om platser, sevärdheter och naturen när ni färdas längs banan och landskapet. De följer inte med ombord på andra tågsträckningar eller på båten, till boenden eller aktiviteter, men finns däremot alltid tillgängliga ombord på Inlandsbanans tåg.

 

I priset ingår

 • Resa på Inlandsbanan Mora -Gällivare och Östersund-Mora, inklusive platsreservationer 
 • 6 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med WC/dusch inklusive frukost
 • Entré till Zornmuséet i Mora 
 • Tåg Gällivare - Narvik
 • Buss/transfer Narvik–Harstad
 • Havila Kystruten Harstad–Trondheim, 2 nätter (del i insideshytt inklusive frukost)
 • Tåg Trondheim–Östersund

TILLVAL

+ Uppgradering till utsideshytt (i mån av tillgänglighet)
+  Avbeställningsskydd / 300 kr per person (giltigt mot läkarintyg)
+  Extranatt på hotell före och efter paketresan - kontakta oss i så fall innan du genomför din bokning. 
+  Anslutningsresor med tåg (kan även bokas direkt på SJ.se)

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomstdag Mora

  Välkommen Dalarna och Mora. Hit reser du på egen hand och det är valfri ankomsttid eftersom resan börjar med en övernattning på hotell. I Mora finns kultur och utflyktsmål för alla. Du hinner förslagsvis med ett besök på Vasaloppsmuseet, Zorngården eller ta ett dopp i Siljan.

  Ankomstdag Mora
 • Dag 2: Mora-Östersund

  Efter frukost har du gott om tid att besöka Zornmuseet som ingår i paketet. På eftermiddagen tar du plats på tåget för första etappen längs med Inlandsbanan. Resan avslutas i Östersund där kanske en promenad längs Storsjön kan locka.

  Mora-Östersund
 • Dag 3: Östersund - Arvidsjaur

  Från Östersund fortsätter färden norrut. Du passerar djupa skogar och älvar. Det här är också renens land, så bli inte förvånad om du ser såväl renar som älgar och björnar längs med spåret. I Arvidsjaur rekommenderas ett besök i Lappstaden.

  Östersund - Arvidsjaur
 • Dag 4: Arvidsjaur-Gällivare

  Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På väg norrut passerar du Polcirkeln och du färdas genom världsarvet Laponia. Vilket är ett samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden, med ett rikt växt- och djurliv. Efter ankomst till Gällivare på kvällen rekommenderar vi, om du reser i början av sommaren, en promenad i midnattsljuset.

  Arvidsjaur-Gällivare
 • Dag 5: Gällivare-Narvik-Harstad

  Resan fortsätter med tåg förbi Kiruna vidare mot Abisko nationalpark där du kan se Lapporten. Snart når du Riksgränsen och efter en naturskön resa är du framme i Narvik. Från Narvik blir det buss/transfer till Harstad.

  Gällivare-Narvik-Harstad
 • Dag 6: Havila Kystruten och Lofoten

  På morgonen går du ombord på Havila Kystruten. Båten går in och vänder i vackra Trollfjorden och lägger till vid Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Passa på att gå iland och se dig omkring.

 • Dag 7: Havila Kystruten och De Syv Söstre

  Den här dagen reser du längs Helgelandskusten som bjuder på mer än 1000 öar. Polcirkeln passeras på väg söderut på morgonen och du ser bland annat ”De Syv Söstre”, sju vackra fjälltoppar som är 1000 meter höga.

  Havila Kystruten och De Syv Söstre
 • Dag 8: Trondheim-Östersund

  När du vaknar är du i Trondheim. Här kan du passa på att besöka den mäktiga Nidarosdomen och fiskehamnen Ravnkloa innan tåget avgår mot Östersund.

 • Dag 9: Östersund-Mora

  Efter frukost på hotellet tar Inlandsbanan dig tillbaka till Mora där resan avslutas.

  Östersund-Mora

Hotell

Dubbelsäng med fåtöljer och bord i ett rum på Mora Hotell

Mora Hotell & Spa

Fyrstjärnigt anrikt stadshotell mitt i Mora med utsikt mot Siljan. Bar, spa med gym bastu, pool och bubbelpool. I restaurangen serveras en meny med inriktning på vilt med lokal anknytning. Sommartid s...
Frukost med kaffe och frukt,fil och bröd på Hotell Östersund

Hotell Östersund

När du bor på Hotell Östersund möts du av personlig omtanke, sköna sängar, utsökta måltider och elegant, stilren design vart man än ser. Det är helt enkelt en perfekt plats för avkoppling. Här finner...
Scandic Harstad

Scandic Harstad

Vårt hotell i Harstad ligger i stadens centrum, nära vattnet och kollektivtrafik. Det är en bra utgångspunkt för cykelutflykter, dagsutflykter till Lofoten, Grottebadet äventyrsbad eller den närliggan...
Lounge med brasa och soffor hotell Laponia i Arvidsjaur

Hotell Laponia, Arvidsjaur

Restaurang: Frukostmatsal och Laponiakåtan. Beskrivning: Ett av Lapplands största hotell med rustik och norrländsk inredning. 15 min fr. jvstn. Bastu, gym, SPA. Familjerum för upp till 4 p. Stort utbu...
Fasaden av Quality Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland, Gällivare

Centralt, förstklassigt aktivitetshotell! Vi erbjuder spa med relaxavdelning, pool och jacuzzi på taket med en fantastisk utsikt, Gym, Bowling. Mitt emot hotellet ligger turistbyrån och tågstation, pe...