Skip to main content

Jubileumståget

I höst firar Inlandsbanans delsträcka mellan Brunflo och Sveg 100år och det vill vi naturligtvis fira genom att köra historiska tåg.

Lördag den 24 september kommer Inlandsbanan tillsammans med Järnvägsmuseet att fira banans 100-årsjubiluem och centrum för firandet blir Överhogdals hembygdsgård. Inlandsbanans delsträcka mellan Sveg och Brunflo invigdes den 21 september 1922, efter att spåret byggts ihop i trakterna av Överhogdal/Ytterhogdal. När sträckan var färdig var det ånglok som drog alla tåg, därför firar vi naturligtvis genom att köra ånglok för dagen.

PRELIMINÄRT PROGRAM:
Ångtåg går från Östersund vid 8-tiden på morgonen till Överhogdal. Åter i Östersund kring kl. 18. Ångtåget har med serveringsvagn där det finns fika, mackor, varmkorv samt på hemresan även öl och vin. Tåget körs av Järnvägsmuseet i Gävle, bokning och information sker via Inlandsbanan. Tåget stannar på alla stationer och hållplatser på vägen där ordinarie trafik normalt stannar och det går att köpa biljett antingen i förväg, eller ombord på tågen. I Överhogdal är vi ca 3 timmar där man kan köpa lunch och delta i jubileumsaktiviteter.

INFORMATION & PRISER

Möjlighet att kliva på och av finns på de hållplatser Inlandsbanan normalt trafikerar. Vi har två biljettyper, antingen från Östersunds kommun eller Bergs kommun. OBS! Information om exakta avgångstider kommer att skickas ut närmare resan.

Priser förköp:

Östersund – Överhogdal ToR (På- och avstigande är möjligt i Östersund, Brunflo, Tandsbyn och Fåker)

Vuxen: 350 kr

Ungdom (8-17 år) 150 kr

Barn (0-7 år): gratis

 

Svenstavik – Överhogdal ToR (På- och avstigande är möjligt i Hackås, Svenstavik, Åsarna S, Kvarnsjö, Röjan och Sörtjärn)

Vuxen: 250 kr

Ungdom (8-17 år) 100 kr

Barn (0-7 år): Gratis

NU ÄR BOKNINGEN ÖPPEN! 

Boka <> eller kontakta oss på:

//Team Inlandsbanan